Scène uit de musical Boni. Foto: Annemieke van der Togt

Scène uit de musical Boni. Foto: Annemieke van der Togt

Annemieke van der Togt

Slavernij centraal in Boni de musical bij Amphion

Cultuur

DOETINCHEM - Amphion Theater presenteert Boni de musical, het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Dit op waarheid gebaseerde meeslepende verhaal wordt eigentijds-muzikaal op het podium gebracht.

Boni groeit op in de binnenlanden van Suriname en ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten. Hij wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan. Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelen het pubkiek terug naar de 18de eeuw. Een musical over een wond in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.
Het is juist nu, 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, belangrijk om ons de helden van die tijd en hun strijd te herinneren. Een van hen is Boni, een Surinaamse vrijheidsstrijder.

Boni de musical is op vrijdag 5 april te zien in Amphion Theater in Doetinchem. Speciale jeugdprijs t/m 21 jaar 25 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant