In actie. Foto: Tonnie Hesseling
In actie. Foto: Tonnie Hesseling

Achtste editie Voetbalkwis Concordia Wehl zeer geslaagd

Sport

WEHL - De achtste editie van de voetbalkwis was wederom zeer geslaagd. Een volle kantine met liefst 47 deelnemende koppels uit Wehl én buiten Wehl die met elkaar de strijd aangingen. Mooie, uitdagende voetbalinhoudelijke vragen die soms heel wat hoofdbrekens kostte werden beantwoord. 

De oproep om wederom in voetbalshirt te verschijnen was niet aan aan dovemansoren gericht. Een volle kantine met talrijke, originele voetbalshirts. Soms gekocht op AliExpress, andere shirts met een indrukwekkende geschiedenis en verhaal.

Uiteraard veel shirts van De Graafschap, maar ook FC Volendam, het EasyToys shirt van FC Emmen, Ajax, Feyenoord, PSV, Leeds United, Duitsland, Barnsley FC, het nationale team van Uganda, FC Volendam, Sint Joris1 en een prachtig retroshirt van SC Heerenveen. Zomaar wat shirts die gedragen werden deze avond; het was een bont gezelschap tenues op De Grindslag.

De quiz bestond uit een zestal rondes waarbij de thema’s De Graafschap, EK 2024, Nederlands Elftal, De Oude Dames, de Jaren ’00 en ’10 en een ronde over de grens aan bod kwamen. Tussendoor werd de welbekende ‘gele en rode kaarten’ quiz gespeeld met als thema ‘Die Mannschaft’.

Na zes rondes met vragen werd er een finaleronde gespeeld met de 10 hoogst geklasseerde koppels. In een hoogstaande finale kwamen uiteindelijk Carlos Starink & Michel Abbink als winnaars uit de bus. De overige finalisten waren Jaco Koster en Benno Vincent, Jesse en Ruben Winkels, Nick Jansen en Remco Teunissen, Rens Wentink en Roel Klein Hesselink, Tijn Bakker en Twan Schut, Dennis Seegers en Frank Reulink, Jurgen Gasseling en Larkin Rabeling, Stef Geurts en Robin Baakman en Robert Leenders en Jurgen Siebes.

Na afloop werd er nog lang nagepraat over de voetbalvragen, voetbalshirts en de mooie avond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant