• Alles
 • (3)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Religie
 • (4)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

‘Blasmusik uit het Isseltal’ in Schouwburg Amphion

zondag 18 oktober 14:00 uur

Foto: Paul Schouten

Doetinchem - De Isseltaler Musikanten geven onder de titel ‘Blasmusik uit het Isseltal’ een coronaproof theaterconcert op zondagmiddag 18 oktober in Schouwburg Amphion te Doetinchem. De aanvang is 14.00 uur

‘De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Böhmische Egerländer Blaasmuziek'. De Egerländermuziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen, maar de Isseltaler Musikanten komen gewoon uit het Gelderse IJsseldal en hebben hun standplaats in Rheden.

De Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke staan op verschillende podia in Nederland en in het buitenland. Een theaterconcert in Schouwburg Amphion, onlangs wederom uitgeroepen als het beste theater van Nederland, mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Het orkest neemt het publiek tijdens het theaterconcert mee op een rondreis door de Böhmische- en Egerländerblaasmuziek. De diverse polka’s, walsen en marsen worden tijdens het theaterconcert ingeleid door de dirigent zelf.

Cyrille van Poucke

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Hij studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft opgetreden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti. Vanaf 1987 is Cyrille eerste trompettist geweest in de Nederlandse radio-orkesten, eerst in het Radio Symfonieorkest en later in de Radio Kamer Filharmonie.

De toegangsprijs is 15 euro en is inclusief een drankje. Kaartverkoop via 0314 -376000 en www.amphion.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Schouwburg Amphion
Doetinchem
Hofstraat 159Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.