• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Dubbel-expositie Els en Ab Hermans-Houtman

woensdag 25 november 0:00 t/m 0:00 uur

Els Hermans-Houtman

Doetinchem - Een dubbel-expositie van Els en Ab Hermans-Houtman is te zien in het Kerkelijk Centrum de Wingerd, De Bongerd 4 te Doetinchem.

De meeste werken van beiden zijn te koop. Een prijslijst en adresgegevens zijn aanwezig in de Wingerd. De Wingerd is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De expositie is te zien tot 25 november.

Els Hermans-Houtman studeerde eind zestiger- begin zeventiger jaren van de vorige eeuw aan de academie van Beeldende kunsten te Rotterdam. Zelf noemt ze zich een kunstenaar die haar gave gebruikt om anderen te laten genieten en te ontroeren met haar werk. Haar voorkeur gaat uit naar dieren en portretten: dieren omdat zij elk voor zich een bijzondere schoonheid hebben. En portretten omdat in gezichten zoveel uitstraling aanwezig kan zijn, dat dit vastgelegd moet worden. Volgens haar moet een portret iets oproepen. Zoals de uitdrukking van een kind. De dromerigheid van een vrouw. Soms heeft Els in haar portretten een wirwar van vormen met pen er doorheen geweven of aan toegevoegd. Het materiaal dat Els gebruikt zijn kleurpotloden en fineliners. Daarnaast maakt ze kunstwerken met panpastel (een soort poeder) pastelkrijt en pastelpotloden.

Ab maakt sieraden van hout en metaal. Deze zijn te zien in de vitrinekast in de hal van de Wingerd.


deel deze activiteit

Locatie

Kerkelijk Centrum de Wingerd
Doetinchem
de Bongerd 4
7006nj


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden