• Alles
  • (1)
    Inloop-Opendag
  • (1)
    Religie

Josh Welkamp bij De Kleine Galerie

vrijdag 4 december 10:00 t/m 16:00 uur

Foto: De Kleine Galerie

Verlengd tot en met 13 december 2020 is de Doetinchemse kunstenaar Josh Welkamp gastexposant bij De Kleine Galerie in De Kruisberg gevangenis. Josh Welkamp (Aalten, 1956) maakt al meer dan 30 jaar zijn kleurrijke kunst. Schilderijen in acryl en olieverf, etsen en zogenoemde kartondrukken. Vaak in series rondom een thema. Van schilderingen op pallets tot mini-werkjes als drieluik. Lijsten spelen een grote rol en zijn vaak uitgangspunt.

Josh schildert vanuit zijn binnenste. Hij vertaalt de wereld, zijn tijd in o.a. Oekraïne en Thailand én zijn herinneringen naar het doek. Daarnaast is zijn kunstenaarschap een arbeidsmatig proces. De komende weken is Josh Welkamp regelmatig in De Kleine Galerie en hij licht zijn werken graag toe.

De directe vormen, kleurvlakken en cirkels vragen wat tijd om begrepen te worden. Toch is het werk van Josh poëtisch en blijken de ogenschijnlijk eenvoudige vormen persoonlijke symbolen. Abstract met figuratieve elementen spreekt Josh’ kunst tot de verbeelding. Zijn werken zijn te zien én te koop.

Josh Welkamp bij De Kleine Galerie

Klootsemastraat 1

Doetinchem

Open: elke vrijdag van 10 – 16 uur en tijdens Kruisberg Kunstzondag 13 december (elke 2e zondag van de maand van 13 – 17 uur)

f Nicolette Dubbeldam

www.dekruisberggevangenis.nlFoto: De Kleine Galerie
Foto: De Kleine Galerie
deel deze activiteit

Locatie

De Kruisberg
Doetinchem
Klootsemastraat 1