• Alles
 • (2)
  Zakelijk
 • (10)
  Fiets-Wandeltocht
 • (4)
  Overig
 • (8)
  Algemeen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (2)
  Evenement
 • (10)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (3)
  Kinderevenement

Boek the Party met Julia Wouters, Murat Isik en Peter Middendorp.

woensdag 12 december 20:00 uur

Foto: BWA

Doetinchem - De tweede aflevering van dit seizoen van de literaire talkshow Boek the Party vindt plaats op woensdag 12 december. Ook deze avond stelt gastvrouw Wouke van Scherrenburg op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek. Van Scherrenburg interviewt haar gasten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Boek the Party staat garant voor een avond vol energie, humor, muziek en flair.

De gasten:

Julia Wouters kent de Nederlandse politiek door en door. Zij is politicoloog en was twaalf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher als zijn politiek adviseur en speechschrijver. Ze heeft uitgebreide ervaring opgedaan in zowel de lokale als de landelijke politiek. Daarvoor werkte ze als journaliste en als parlementair verslaggever bij verschillende actualiteitenprogramma’s. Het teleurstellende aantal vrouwen in de politiek deed haar besluiten in een boek op zoek te gaan naar de oorzaken en oplossingen. In september verscheen De Zijkant van de macht, met daarin tal van verrassende inzichten, praktische tips en staat vol sprekende anekdotes, die ons laten zien hoe het nu in de politiek werkt, en wat vrouwen én mannen moeten veranderen om er samen wél een succes van te maken.

Murat Isik is schrijver en jurist. Isik studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en San Francisco State University. Zijn eerste prijs kwam voor zijn korte verhaal 'De purperen citroen' tijdens de juni Kunstmaand van 2007. Dit verhaal is door regisseur Thomas Bijsterbosch vertaald in een theaterstuk. In 2011 kreeg hij de El Hizjra Literatuurprijs voor het korte verhaal 'De laatste reis'. In 2012 kwam zijn eerste roman uit; 'Verloren Grond', waarvoor hij de Bronzen Uil Publieksprijs kreeg. Verloren Grond vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. In 2017 kwam zijn tweede roman uit: Wees Onzichtbaar. Dit verhaal speelt zich af in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, waar Isik is opgegroeid. Deze roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018 en de Libris Literatuur Prijs 2018. In juni 2018 werd bekend dat Isik de auteur zal zijn van het Boekenweekessay 2019.

Peter Middendorp brak in 2014 door met Vertrouwd voordelig, een aangrijpende, humoristische roman over zijn jeugd in een Blokker-winkel in Emmen. De roman werd met sterren begroet in de kritiek, en er werden meer dan 15.000 exemplaren van verkocht. Hij kwam op de longlist van de Libris Literatuurprijs en werd bekroond met de Groninger Boekenprijs. Sinds 2012 is Middendorp columnist bij de Volkskrant. In zijn roman Jij bent van mij laat hij de hoofdpersoon zijn verhaal doen en de feiten wijzen in één richting: de moord op Marianne Vaatstra. ‘Jij bent van mij’, dacht Jasper S. ook, toen hij het 16-jarige Friese meisje die nacht zag fietsen, zo verklaarde hij in 2013 voor de rechter. Maar dit is fictie, dus we moeten die feiten loslaten. Dit meisje heet Rosalinde. Welke kant het op gaat, weten we zo wél meteen al. Hij is schuldig. Maar waarom deed hij het? Hoe laat dit zich verklaren? Wie is deze man?

De gastvrouw:

Wouke van Scherrenburg kan zich beroepen op een lange veelzijdige journalistieke carrière. Ze staat bij velen bekend om haar scherpe en pittige interviews en was initiatiefnemer van politiek café Piment waar ze 7 seizoenen lang veel prominenten, politici, auteurs, tv presentatoren en acteurs te gast had aan tafel.

De muziek wordt deze avond verzorgd door Tim Ebbers. Tim speelde in de jaren 90 van de vorige eeuw in de band De Gracht en deze stond in diverse radio- en tv-programma’s zoals De Heeren van Amstel live, Spijkers met koppen, AVRO’s muziekmozaïek en BNN Live. Gitaarspelen en zingen is zijn passie maar ook percussie en de basgitaar gaat hij niet uit de weg. De laatste jaren is hij op muzikaal terrein vooral actief in huiskamersettings, solo of met één of meerdere muzikanten.

Programma:

Datum 12 december.

Tijd; 20.00-21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Plaats: Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13

Kosten: € 10,00 voor leden van bibliotheek West Achterhoek. Overigen: € 12,50. 

Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek van Tim Ebbers. Dus kom gerust lekker op tijd! Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.

Kaarten zijn te koop via de agenda van de bibliotheek: www.biebnieuws.nl en bij Boekhandel Raadgeep&Berrevoets. De volgende Boek the Party is op 9 januari met Alex Boogers, Yvonne Zonderop, Cornald Maas.

De organisatie van de avond is in handen van Boekhandel Raadgeep&Berrevoets en Bibliotheek West Achterhoek.


deel deze activiteit

Locatie

't Brewinc
Doetinchem
IJsselkade 13
7001an


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.