• Alles
 • (9)
  Film
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (4)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (3)
  Lezingen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Theater
 • (7)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Religie
 • (9)
  Muziek
 • (6)
  Cursus-Workshop

Plekken van plezier en Wederopbouw in de Achterhoek

vrijdag 13 september 19:00 uur

Doetinchem - Het thema van Open Monumentendag 2019 is "Plekken van plezier": waar gaan mensen in hun vrije tijd naar toe? Denk bv. aan een theater, dierentuin, park of museum waar mensen samenkomen en zich ontspannen. Vaak zijn dit ook historisch interessante plaatsen en gebouwen. Regionaal is het thema uitgebreid met de Wederopbouw, een zeer passend thema voor Doetinchem dat een mooie aansluiting kent bij 75 jaar herdenken.

Opening

Iedere belangstellende is van harte welkom bij de opening van Open Monumentendag.Dit jaar vindt deze plaats op vrijdagavond 13 september om 19.00 uur in de Muziekschool. Na en naast de welkomstwoorden zal er ook muziek worden gemaakt en zorgt theatermaker Jos Spijkers voor het theatrale element. Koffie, thee en een drankje worden u aangeboden door de Muziekschool.

Gevarieerde activiteiten

Op zaterdag en zondag zijn in de wijk de Hoop theatervoorstellingen van theatermaker Jos Spijkers te bekijken, opgave via www.theaterindehoop.nl. In deze voorstellingen kunt u samen met een reisleider van plek naar plek wandelen en in huiskamers en op andere plaatsen verschillende kleine voorstellingen bekijken over het leven in deze wijk. U kunt ook een wandeling maken met Abel de Vries, architect en zoon van Piet de Vries die het merendeel van de woningen in de Hoop ontworpen heeft.

Naast theater is ook muziek, toneel en cabaretvolop aanwezig deze dagen. In de Paskerk kunt u luisteren naar orgelspel, in de Catharinakerk en de Driekoningenkapel treden diverse koren en muziekensembles op, in de graansilo in Wehl - een iconisch gebouw uit de wederopbouwperiode - , vinden toneelvoorstellingen en cabaret plaats, en is tijdelijk een escaperoom ondergebracht. In Gaanderen is volop plezier te beleven op de kermis en is de Augustinuskerk uit de wederopbouw periode te bekijken.

Overige monumenten en gebouwen die hun deuren openen zijn het voormalige Rijksbelastingkantoor aan de Louise de Colignystraat, 't Gevang, het Stadsmuseum / oude postkantoor, Hotel Villa Ruimzicht en arboretum, de St. Martinuskerk in Wijnbergen, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers / voormalig 't Brewinc en de voormalige Penitentiaire Inrichting De Kruisberg in Doetinchem, Grotestraat 13-19 en de stoomtimmerfabriek in Wehl en boerderij De Negelaer in Nieuw-Wehl. In het Natuurpark Overstegen worden door gidsen van IVN excursies begeleid.

Programmaboekje

Zie voor het volledige programma, openingstijden en voorstellingen het programmaboekje, gratis af te halen bij de VVV, de gemeentewinkel en alle deelnemende instellingen. Het programmaboekje is ook digitaal te vinden op https://www.openmonumentendag.nl/comite/doetinchem/


deel deze activiteit

Locatie

Muziekschool Oost Gelderland
Doetinchem
Bizetlaan 1Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.