• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (10)
  Theater
 • (1)
  Natuur
 • (4)
  Religie
 • (4)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Popronde Doetinchem gratis festival op 19 locaties

vrijdag 18 oktober 16:00 uur

Doetinchem - Popronde, het grootste rondreizend muziekfestival van Nederland komt vrijdag 18 oktober naar Doetinchem. Het gratis toegankelijke evenement speelt zich af in de Doetinchemse binnenstad op maar liefst negentien (binnen)locaties. Veertig talentvolle bands, singer-songwriters en andere muziekacts uit het hele land zijn daar te horen en zien.

Popronde.nl viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Jaarlijks presenteren 41 steden het grootste muzikale talent van het land. Elke stad staat in het najaar één dag geheel in het teken van de Popronde. De bands, soloartiesten en andere muzikale acts zijn uit ruim duizend aanmeldingen geselecteerd.

De Popronde vormt voor jonge veelbelovende muzikanten de kans om 'op tournee' te gaan door ons land en zo ervaring op te doen. Voor veel muzikanten is de Popronde de springplank naar meer en grote optredens. Door de Popronde begonnen de successen onder meer voor Racoon, Kensington, Chef'Special, Blaudzun, De Staat, Haevn, My Baby en Dotan.

De Popronde in Doetinchem wordt 18 oktober in de middag geopend in Schouwburg Amphion. Daar wordt dan met een pre-show een beeld gegeven van wat die avond in Doetinchem te zien en horen is.

Het programma van de eerste Doetinchemse editie van de Popronde biedt een grote variëteit aan deelnemers met alle denkbare muziekstijlen uit de hedendaagse popscène. De acts, die Doetinchem bezoeken zijn te bekijken via www.popronde.nl/steden/doetinchem. Of via Facebook 'poprondedoetinchem'. Ook is de handige app van Popronde te downloaden.

De, soms verrassende, Doetinchemse locaties die meedoen zijn nu definitief bekend. Het zijn: Schouwburg Amphion, 22-24 Club & Event, Jongerencentrum Doetinchem (Gruitpoort), Muziekcafé Merleyn, Bakker Bart, Het Nieuwe Dijkhuis/Muziekschool, Blend, Grand Café De Bank, Wielercafé Parijs is nog ver, Gringo's, Restaurant Het Raedthuys, De Engelenbak, Goodies & Moodies, Café Kafé, Grand Café Hendrixen, Wim's Muziekkelder, Stadscafé Simons, Pincho's en Leerwerkcentrum Milky Way (WerkRaat).

Speciale podia zijn ingericht voor het VPRO-programma 3voor12 Radio (Muziekcafé Merleyn) en Muziekkrant Oor (22-24 Club & Event). In die laatste locatie wordt ook een speciale, voor iedereen gratis toegankelijke, afterparty gehouden.

Tijdens het evenement staat op het Simonsplein de informatie- en merchandise-karavaan van de Popronde. Daar zijn onder meer handige programmaboekjes en plattegronden te krijgen.

De organisatie van de Doetinchemse editie is in handen van Wim Vriezen, Eelco Walraven en Huub Kerkhoffs. Ondersteuning verleent Jos Tiemessen (Citymanager) terwijl op vrijdag 18 oktober een groot aantal enthousiaste vrijwilligers in actie komt. De gemeente Doetinchem ziet de Popronde als een meerwaarde en een verbindend element in het culturele aanbod van de stad.

Kijk voor meer informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op www.popronde.nl/steden/doetinchem


deel deze activiteit

Locatie

Centrum Doetinchem
Doetinchem