• Alles
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (3)
  Tentoonstelling
 • (7)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop
 • (4)
  Kinderevenement

Exposities in Slingeland Ziekenhuis

vrijdag 28 februari 8:00 - 23:00 uur

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis in februari en maart 2020

Martine van Zwieten – Vitrines – Keramiek

Martine (Elst) is al heel lang met vormgeving bezig. Spelen met de begrippen composities, vlakverdelingen, kleuren, vormen en structuren zijn steeds weer de basis hoe zij te werk gaat met klei en verf. Ook is zij vaardig in het gebruik van brons en het gieten hiervan. Haar keramische objecten gaan vooral over kleur en vorm. “Het is een voortdurende zoektocht naar gewaagde nuances, het spelen met tinten, transparant, dekkend, overvloeiend”. Inspiratie haalt zij uit de natuur, uit mensen en uit de dagelijkse omgeving.

Claudia Schmit – Poligang – Schilderijen

Claudia (Amsterdam) is in 2010 begonnen met schilderen en heeft sindsdien een eigen stijl ontwikkeld. Zij schildert o.a. bloemenvelden, landschappen en Sissies. Sissies zijn zelf bedachte dames geïnspireerd door de werkwijze en stijl van Picasso. Haar inspiratie haalt zij overal vandaan, zoals uit de natuur, iets dat ze gezien heeft tijdens één van haar reizen of gewoon uit haar fantasie. Het is voor haar altijd weer een inspirerend proces. “Je weet van te voren niet hoe het eruit gaat zien. Ieder schilderij is weer een verrassing”.

Marjolein Bartels – Personeelsgang – Grafische ontwerpen

Marjolein (Zevenaar) is van huis uit grafisch ontwerper maar ziet zich ook zeker als kunstenaar. Ze experimenteert veel en ze houdt van kleur. Haar handgemaakte producten dragen de naam “Groenmblauw”. Met haar werk wil ze meer kleur in het leven brengen, maar alleen als het past binnen het concept. Als tegenwicht tegen de massaconsumptie en de weggooicultuur geeft zij producten uit bijvoorbeeld de kringloopwinkel een nieuw leven. Foto’s zijn de basis voor de patronen en deze patronen zijn vernoemd naar de locatie waar deze zijn gemaakt.


deel deze activiteit

Locatie

Slingeland Ziekenhuis
Doetinchem
Kruisbergseweg 25Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden