• Alles
 • (3)
  Natuur
 • (10)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Workshop kinderboekenschrijfster Martine Letterie

woensdag 25 maart 15:15 uur

Doetinchem - Op woensdag 25 maart houdt Bibliotheek West-Achterhoek een bijscholing/workshop door Martine Letterie voor leescoördinatoren, leerkrachten en geïnteresseerden.

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Ze studeerde Nederlandse en was na haar studie 12,5 jaar docent Nederlands. Ze schreef veel schoolboeken en werkte mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur. Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek en in 1997 werd Martine voltijds schrijver. In 2001 richtte ze samen met Arend van Dam het genootschap De schrijvers van de Ronde Tafel op. De aangesloten schrijvers zetten zich in voor het historische kinderboek. Martine schrijft hoofdzakelijk historische kinderboeken, de gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. In 2017 kreeg ze een Zilveren Griffel voor Kinderen met een ster.

In de workshop zal Martine het vooral hebben over Verboden te vliegen, en hoe je dit verhaal in kunt zetten in de klas met het oog op 75 jaar bevrijding.

Meester Mokka Kinderboeken is die middag aanwezig voor de verkoop van boeken van Martine Letterie die te plaatste gesigneerd kunnen worden.

Wanneer: woensdag 25 maart van 15:15 tot 17:15 uur

Waar: Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13

Kosten: € 15,00 voor gecertifieerde leescoördinatoren, € 18,00 voor overige deelnemers. Contante betaling bij binnenkomst.

Aanmelden: Bij André Ebbers a.ebbers@bibliotheekwestachterhoek.nl ovv naam, gecertificeerd leescoördinator of niet, mailadres.

Er is plaats voor 35-40 deelnemers.


deel deze activiteit

Locatie

't Brewinc
Doetinchem
IJsselkade 13Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden