• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (15)
  Theater
 • (2)
  Natuur
 • (4)
  Religie
 • (3)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Bijzondere poppen- en berententoon

maandag 15 juni 12:00 t/m zaterdag 29 augustus 12:00 uur

Dick Chargois

Vanaf half juni is er in het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum een bijzondere collectie van poppen en beren te zien. Het betreft kunstig aangeklede poppen en beren van hoge kwaliteit. Er zijn poppen van Käthe Kruse en unieke replica’s van bekende Nederlandse poppenmaaksters. De poppen van Käthe Kruse, herken je aan de levensechte uitdrukking, de vertederend ronde gezichten, roze wangetjes en zachte ogen, De prachtige kleren van de poppen zijn gemaakt naar o.a. de mode van Koning Lodewijk de 15e, de Russische mode ten tijde van Tsaar Peter de grote, en de Chinese oudheid. De collectie wordt aangevuld met prachtige “aangeklede” exemplaren van speelgoedberen.

Over Käthe Kruse

Het motto 'De hand volgt het hart' is al heel lang het motto van het merk Käthe Kruse. De poppen worden met veel aandacht, precisie en liefde gemaakt waardoor er prachtige poppen ontstaan die veel kinderen, poppenliefhebbers en verzamelaars enthousiast gemaakt hebben. Van alle tentoongestelde poppen zijn de patronen voor hun aankleding aanwezig. Deze zijn gratis beschikbaar voor mensen die de kleding van de poppen willen namaken.

Let op: voor een bezoek aan ons museum is aanmelding verplicht. Bel met 0314 – 395106 om je aan te melden.

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag, 12.00u – 17.00u en op zondag 13.00u t/m 17.00. Adres: stationsstraat 50 te Doetinchem. Toegangsprijzen € 6,50 pp vanaf 12jr., jeugd: € 3,--, vanaf 4 jaar. De museumkaart is geldig.

www.ovsm-doetinchem.nl. Tel. 0314 - 395106.

------------------------------- Noot voor de reactie, niet voor publicatie

Contactgegevens organisatie

Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

WWW.OVSM-Doetinchem.nl

Stationsstraat 50

7005 AK Doetinchem

Gegevens contactpersoon:

Dick Chargois

T 0314 – 395106

E info@ovsm-doetinchem.nl

Bijlagen

2 Foto’sDick Chargois
deel deze activiteit

Locatie

Openbaar Vervoer Museum
Doetinchem
Stationsstraat 50