• Alles
  • (1)
    Politiek

Exposities Slingeland Ziekenhuis

maandag 1 februari 0:00 t/m donderdag 25 maart 0:00 uur

Foto:

Doetinchem - Drie nieuwe exposities zijn te zien in het Slingeland Ziekenhuis in februari en maart.

Henk Kempers laat houden beelden zien in de vitrines.

Henk (Zelhem) is naast zijn normale werk, als hobby houten beelden gaan maken. Het eerste werkstuk in hout was het namaken van een tamme kastanje, maar in de loop der jaren werden de werkstukken groter. Henk zegt: “geen blok hout is hetzelfde, het is iets levends met een eigen structuur en tekening. Vaak ontstaan beelden gaandeweg omdat de vorm van het hout wordt gevolgd, ook worden beelden wel naar een voorbeeld gemaakt”.

Léon Marie Dekker in de poligang met zeefdrukken, etsen en mixed media.

Léon Marie (Warm-Etten) is op zoek naar een “catharsis”, de reinigende werking van de kunsten. “De kunst moet de functie van de aardappel overnemen”. Deze uitspraak is een van de vertrekpunten van zijn werk waarbij hij een poging doet om het artistieke proces te herstellen als een holistisch pad. Een reconstructie van wat misschien verloren is gegaan. Hij zegt: “door mijn werk is het mogelijk op een andere manier met mensen contact te leggen, dat is één van de belangrijkste thema’s van mijn werk”.

Ria Kooistra exposeert schilderijen in de personeelsgang.

Ria (Doetinchem) maakt veelal kleurrijke schilderijen, een mix tussen realistisch en abstract werk, met vaak vrouwen als thema. Dik opgebrachte lagen verf wisselen zich af met bijna schrale plekken. Het resultaat beweegt zich meestal op de grens van realisme en figuratief en heeft vaak een mystieke uitstraling. Daarnaast worden er ook wel uitstapjes naar abstract werk gemaakt. Zij zegt: “creativiteit heb ik van jongs af aan meegekregen, dat koester ik en geef ik graag door aan anderen”.


deel deze activiteit

Locatie

Slingeland Ziekenhuis
Doetinchem
Kruisbergseweg 25Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden