• Alles
  • (3)
    Natuur
  • (1)
    Cursus-Workshop

Maak kennis met de natuurbegraafplaats!

zaterdag 9 november 15:00 uur

Shutterstock

Doetinchem - Op zaterdag 9 november van 15.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers tijdens een inspiratiemiddag kennismaken met natuurbegraafplaats Slangenburg.

Er worden rondleidingen gegeven door de medewerkers van Buha en daarna kan er met een beker warme chocolademelk in de hand worden geluisterd naar een optreden van zangeres Laura van Kaam in de boskapel.

Natuurbegraafplaats Slangenburg Natuurbegraafplaats Slangenburg ligt tussen weelderige bossen en de landerijen van landgoed Slangenburg. In deze historische omgeving met een rijke flora en fauna vormt de natuurbegraafplaats een prachtige laatste rustplaats voor wie houdt van de Achterhoekse natuur. In dit natuurgebied kunnen mensen een bijzondere plek uitkiezen waar zij na hun overlijden begraven worden. Dat kan bij leven, maar ook nabestaanden kunnen na het overlijden van hun dierbare een plek uitzoeken.

Overledenen worden op de natuurbegraafplaats begraven in een kist, wade of urn van natuurlijke materialen. Op die manier kunt wordt het lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen. Gaandeweg wordt een graf weer één met de natuur. In plaats van een stenen grafmonument, kan ervoor gekozen worden om een houten schijf op het graf te plaatsen.

Naast de inspiratiemiddag worden maandelijks rondleidingen gegeven. Op 6 november en 4 december kunnen bezoekers van 14.00 tot 16.00 uur doorlopend deelnemen aan wandelingen waar verteld wordt over natuurbegraven, het natuurgebied en de flora en fauna op de natuurbegraafplaats.

Meer informatie is te vinden op www.natuurbegraafplaatsslangenburg.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Natuurbegraafplaats Slangenburg
Doetinchem
Nutselaer 4
7004hj


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.