Uitgaanspubliek Doetinchem virtueel onder invloed


Foto:

Uitgaanspubliek Doetinchem virtueel onder invloed

Doetinchem - Uitgaanspubliek in Doetinchem kan op zaterdag 22 augustus ondervinden hoe het is om onder invloed van alcohol of drugs deel te nemen aan het verkeer. Niet echt natuurlijk, maar virtueel. 

In een 3D- tripping simulator kunnen bezoekers op een veilige, coronaproof manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan. Want hoewel iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. 

De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. Het campagneteam is op 22 augustus aanwezig in Doetinchem. Het uitgaanspubliek kan plaatsnemen in de 3D-Tripping Simulator. In een Virtual Reality-wereld beleven ze met een Oculus Rift bril zelf wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.
Tijdens het begin van de coronacrisis dronken mensen vaker thuis alcohol, in plaats van buiten de deur. Rijden onder invloed kwam dan ook veel minder vaak voor. Nu cafés en restaurants weer open zijn, is het belangrijk dat we de boodschap ‘Stap niet met alcohol, drugs en rijgevaarlijke medicijnen achter het stuur’ weer onder de aandacht brengen van horecabezoekers.

www.rijdenzonderinvloed.nl

Meer berichten