<p>Enthousiasme bij jonge muzikanten.</p>

Enthousiasme bij jonge muzikanten.

(Foto: )

Muziek Maak Je Zelf gaat weer van start

GAANDEREN - Een muziekcursus bestaande uit tien wekelijkse lessen, georganiseerd door Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG), dat is ‘Muziek maak je zelf’ De eerste les is gratis en vrijblijvend om kennis te maken. Vanaf de tweede les betaal je 50 euro voor de gehele cursus. Je mag dan ook gratis deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden voor de jeugdlede

Muziek Maak Je Zelf is opgenomen in het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem. De eerste les vindt plaats op dinsdag 27 oktober. Aanmelden kan tot 21 oktober: 061065 9926 of jeugd@sbo-gaanderen.nl.

Muziek Maak Je Zelf is een korte muziekcursus, speciaal bestemd voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Er wordt gespeeld op kleine trombones (pBones), klarinetten en drum pads. Ook leer je noten lezen en ritmes klappen. De cursus wordt geleid door de ervanren muziekdocente Miranda Loff.
Na de cursus, die eindigt op 12 januari, kunnen kinderen een muziekinstrument kiezen en lessen aan de muziekschool gaan volgen. Ze kunnen ook al snel meespelen in het startersorkest en later in het opleidingsorkest. Je kunt uit heel veel instrumenten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan fluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn of trombone. Ook kun je voor slagwerk kiezen.

De lessen in Gaanderwijs duren telkens op dinsdag van 14.20 tot 15.05 uur. 

sbo-gaanderen.nl

Meer berichten