Kandidaten Dorpshuis van het jaar 2020
Kandidaten Dorpshuis van het jaar 2020 (Foto: Omroep Gelderland)

Stadsboerin Doetinchem strijdt om de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2020’

Dit najaar gaan we op zoek naar het Dorpshuis van het jaar 2020. Welke ontmoetingsplek in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk en gaat er met de titel vandoor? Een van de zes kanshebbers is de Stadsboerin in Doetinchem.

Stadsboerin Doetinchem is stadslandbouw op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg. In de moestuinen worden allerlei groentes verbouwd. Ook is er een boomgaard, vlinder- en bloempluktuin te vinden, net als kippen en scharrelvarkens. Er zijn diverse workshops te volgen en er wordt dagelijks samen gekookt en gegeten. Kortom, Stadsboerin Doetinchem is een groene huiskamer voor iedereen.

Thema’s
Voor de verkiezing zoeken we dé ontmoetingsplek in Gelderland, een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de toegankelijkheid van het dorpshuis. Daarnaast staat in 2020 het thema ‘samendoen’ centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen’ op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen maken kans op de titel in 2020.

Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2020. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Finalisten
Naast Stadsboerin Doetinchem zijn nog vijf andere finalisten geselecteerd, namelijk: Bolderburen in Culemborg, Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen, Ons Honk – Zuid doet samen in Apeldoorn, Wijkcentrum Wijchen Zuid in Wijchen en De Broederij in Nijmegen.

Dorpshuis van het jaar is vanaf 11 oktober iedere zondag om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Meer berichten