Muziekles op Achterhoekse scholen

Doetinchem - In de week van 7 oktober geven studenten van Iselinge Hogeschool de Achterhoekse kinderen een leuke muziekles waarbij ze muziek leren maken met voorwerpen die geen muziekinstrument zijn.

Op 7 oktober wordt de ondertekening van het MuziekopleidersAkkoord gevierd. Met dit akkoord sluiten de pabo’s en conservatoria een samenwerking voor de lange termijn. Een bijzonder moment, omdat dit een goede stap is op weg naar muziekonderwijs voor álle kinderen op álle basisscholen van Nederland.

Iselinge Hogeschool viert deze dag door de lancering van het IselingeMuziekplein. Dit digitale muziekplein is een plek van inspiratie en kennisdeling voor en door (aankomende) leerkrachten, lerarenopleiders, cultuurmedewerkers, muziekpartners, ouders en kinderen.

Vanaf 7 oktober staat er op het muziekplein, www.iselinge.nl/muziekplein, een muzikale activiteit klaar die (aankomende) leerkrachten samen met hun klas kunnen doen, zonder uitgebreide voorbereiding. Het doel is om iedereen te laten ervaren dat muziek maken met de klas heel leuk is en niet moeilijk hoeft te zijn.

Bekijk het IselingeMuziekplein via www.iselinge.nl/muziekplein

Meer berichten