<p>Gerealiseerde aanbouw.</p>

Gerealiseerde aanbouw.

(Foto: A.Peerenboom)

Week van de Voedselbanken

Doetinchem - Tot 18 oktober is het De Week van de Voedselbanken. De Voedselbank Doetinchem was van plan om zaterdag een open dag te houden. “Want wij hebben wat te vieren. Recent hebben wij namelijk onze aanbouw in gebruik genomen.”

Wegens corona gaat de open dag helaas niet door.

Op 16 oktober – midden in de Week van de Voedselbanken - valt Wereld Voedseldag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor voedselzekerheid. Een dag later, 17 oktober valt Wereld Armoededag. In Nederland staan we stil bij de 1 miljoen Nederlanders die op dit moment in armoede leven. Per schoolklas groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen in armoede op. In sommige wijken in Nederland ligt dit gemiddelde zelfs hoger. Naar verwachting zal dit aantal door de coronacrisis alleen maar toenemen.
Zowel armoede als voedselzekerheid horen tot de kern van de activiteiten van de voedselbanken. Vandaar dat week 42 is uitgeroepen tot Week van de Voedselbanken.

“We proberen er alles aan te doen om taboes en schaamte rondom de voedselbank bespreekbaar te maken. Als de huidige crisis iets laat zien is dat je heel snel in een financieel penibele situatie kunt belanden. Te weinig inkomen kan echt iedereen overkomen; door bijvoorbeeld een scheiding, baanverlies, schulden of ziekte.

Voor meer informatie, verhalen en vragen:

www.voedselbankdoetinchem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden