Foto:

Geslaagde Foodcamp op scharrelkippenbedrijf Tomesen in Doetinchem, bootcamp en koken tussen de kippen.

Doetinchem - Vrijdag 9 oktober bezochten BSO Humankind en 20 kinderen met (groot-) ouders in twee sessies scharrelkippenbedrijf Tomesen. Lekker naar buiten, voor een gezonde leefstijl.

In 2019 nam LekkerBoer het initiatief om van het voedselverhaal een avontuur te maken op een boerenerf. Dit jaar organiseren boeren en tuinders opnieuw een serie Foodcamps op het erf samen met LekkerBoer. 

Boer Roy Tomesen nam de deelnemers mee naar de kippen buiten in de scharrelwei en vertelde de kinderen allerlei kippenweetjes en de manier waarop zij op hun bedrijf een biodiversiteitsparadijs maken voor hun kippen, koeien en bijen. Ook mochten de kinderen kuikentjes aaien die net uit het ei waren. 

Kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht en stagiair Ricardo maakten samen met kinderen en ouders zelfgemaakte kipcorns en tartaarsaus klaar met eieren en vlees van de boerderij in de LekkerBoer foodtrailer. 

Plus Dichteren leverde broodjes, sla en andere aanvullende producten voor de maaltijd. 

Enzo Wiggers van Selfdefence4all nam de deelnemers mee in een bootcamp door het kippenbos, letterlijk tussen de kippen. Eerst werd er een stukje gerend, net als bij de Daily Mile op scholen, daarna een circuit en een eierrace. 

Humankind Doetinchem had de primeur in de eerste Foodcamp sessie die dag. Buiten bewegen en gezonde voeding staan bij hen hoog in het vaandel. Dat kwam tijdens de Foodcamp ruim aan bod. De kinderen hebben genoten. De kippen in het bos waren favoriet.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden