Werk van Els Hermans-Houtman
Werk van Els Hermans-Houtman (Foto: Els Hermans-Houtman)

Schilderijen en sieraden in De Wingerd

Doetinchem - Een dubbel-expositie van Els en Ab Hermans-Houtman is te zien in het Kerkelijk Centrum de Wingerd, De Bongerd 4 te Doetinchem.

De meeste werken van beiden zijn te koop. Een prijslijst en adresgegevens zijn aanwezig in de Wingerd. De Wingerd is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De expositie is te zien tot 25 november.

Els Hermans-Houtman (71) studeerde eind zestiger- begin zeventiger jaren van de vorige eeuw aan de academie van Beeldende kunsten te Rotterdam. Zelf noemt ze zich een kunstenaar die haar gave gebruikt om anderen te laten genieten en te ontroeren met haar werk. Haar voorkeur gaat uit naar dieren en portretten: dieren omdat zij elk voor zich een bijzondere schoonheid hebben. En portretten omdat in gezichten zoveel uitstraling aanwezig kan zijn, dat dit vastgelegd moet worden. Volgens haar moet een portret iets oproepen. Zoals de uitdrukking van een kind. De dromerigheid van een vrouw. Soms heeft Els in haar portretten een wirwar van vormen met pen er doorheen geweven of aan toegevoegd. Het materiaal dat Els gebruikt zijn kleurpotloden en fineliners. Daarnaast maakt ze kunstwerken met panpastel (een soort poeder) pastelkrijt en pastelpotloden.

Beeldend kunstenaar Ad Hermans (74) ontwerpt en maakt houten sieraden. Ab  wil iets creëren, scheppend bezig zijn, uit niets iets laten groeien. In zijn arbeidzame leven als interieurarchitect heeft hij veel ontworpen en gerealiseerd. Nu is er de vrijheid om te creëren zonder dwang van buitenaf. Ab schildert, maakt werk met air brush (een soort verfpistool) en beeldhouwt, Enkel jaren geleden ontdekte hij ingelegd FSC-hardhout uit Italië, wat met de hand is vervaardigd. Hierin zag hij de mogelijkheden dit te gebruiken voor het ontwerpen en maken van sieraden.
De sieraden zijn bijzonder door dit ingelegde hout en de prachtige aparte ontwerpen. Er is er niet één hetzelfde.

Meer berichten