Foto:

Team en bestuur Present geven gezin ruimte

Doetinchem - Een deel van het team en bestuur van Present Achterhoek ging dit najaar zelf vrijwillig aan de slag. Ze hielpen op zaterdagochtend een Achterhoeks gezin bij het opruimen van hun schuur. Door problemen is deze schuur in de afgelopen jaren gevuld met allerlei spullen die eigenlijk naar de stort moeten. Zelf zijn ze het overzicht kwijt en weten niet hoe ze moeten beginnen. Via een hulpverlener werd de vraag bij Present neergelegd. Present koppelde de vraag aan de groep en de vrijwilligers ruimden de spullen samen met het gezin op. “Er is zo’n last van mijn schouders nu”, liet de vader na afloop weten.

De vrijwilligers gingen voortvarend aan de slag bij het opruimen van de schuur. Een deel van de spullen konden ze meteen in een afvalcontainer voor het huis storten en de overige spullen werden in een paardentrailer naar een afvalbrengpunt gebracht. Het gezin was hier erg mee geholpen, omdat ze zelf geen auto hebben.

Het resultaat: een opgeruimde schuur, ruimte voor het gezin in schuur en hoofd om een frisse start te maken en hopelijk meer overzicht voor de toekomst. En de vrijwilligers vonden het leuk om elkaar op een andere manier te leren kennen en deze klus samen te doen. “Het was een pittige klus, maar fijn om te horen en te zien dat het gezin geholpen is met het werk dat is verzet”.

Op het moment van de klus lieten de coronamaatregelen het nog toe om met een grotere groep buiten een woning aan de slag te gaan. Maar ook nu kunnen vrijwilligers nog steeds aan de slag voor Present. Hierbij spelen we voortdurend in op de maatregelen die vanuit het RIVM gelden. Een Presentproject is meer dan een gezellig (team)uitje: het is werk dat nodig is en niet vanuit huis kan worden gedaan. Zo ziet de RIVM het zelf ook, hebben ze ons laten weten. Voor veel hulpontvangers is het een lastige periode. De komst van een groepje mensen is voor hen juist nu erg fijn. Omzien naar elkaar, daar gaat het om!

Wil jij ook iets betekenen voor iemand anders? Meld je dan aan bij Josefien Nahuis, josefiennahuis@presentdoetinchem.nl of T 06 4860 8993 en ervaar hoe een paar uur van jouw tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander.

Meer berichten