Gemeente Doetinchem installeert haar eerste kindergemeenteraad

DOETINCHEM - Op 20 november 2020, de Dag van de Rechten van het Kind, installeert gemeente Doetinchem haar eerste kindergemeenteraad. 

Vijftien Doetinchemse leerlingen worden door burgemeester Mark Boumans en kinderburgemeester Juliette Fijten geïnstalleerd als kinderraadslid.

In juli van dit jaar heeft de gemeenteraad besloten een kinderraad op te richten. De gemeenteraad wil namelijk graag weten wat kinderen bezighoudt en hoe gemeente Doetinchem nog leuker kan worden voor kinderen. Daarnaast hebben kinderen en jongeren het recht om mee te doen en gehoord te worden als het gaat om zaken die invloed hebben op hun leven. 

Dit staat beschreven in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. 

De gemeenteraad heeft alle basisscholen van gemeente Doetinchem uitgenodigd om een leerling af te vaardigen voor de kindergemeenteraad.

Deze kinderraad heeft na haar installatie vier keer een kinderraadsvergadering. De kinderraadsleden bespreken onderwerpen die zij van belang vinden voor kinderen in gemeente Doetinchem en zijn ook aanspreekpunt voor andere kinderen. De gemeenteraad is heel benieuwd naar de ideeën van de kinderraad en gaat deze serieus bekijken.

De installatie is, vanwege de coronamaatregelen, op 20 november vanaf 13.00 uur digitaal en live te volgen via https://besluitvorming.doetinchem.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden