Aan de slag met een renovatie van de badkamer [aangeboden door sanitairkamer.nl]


Foto:
aangeboden door sanitairkamer.nl

Aan de slag met een renovatie van de badkamer

In de afgelopen maanden zijn we massaal aan het klussen geslagen! Als gevolg van het coronavirus mogen we de deur niet uit, zijn restaurants gesloten en zoeken we naar mogelijkheden om ons thuis te vermaken. Vaak blijkt de badkamer een ruimte te zijn, welke wel een upgrade kan gebruiken! Samen met de keuken is dit de ruimte die vaak pas op het laatste moment gerenoveerd wordt. Mede door het feit, dat een renovatie van de badkamer heel wat voeten in de aarde kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de noodzaak van het verleggen van leidingen, het vernieuwen van het tegelwerk in de badkamer, enzovoorts. In dit artikel vind je inspiratie om de badkamer aan te pakken.

Vervang de douche en ga voor een inloopdouche

Een van de mogelijkheden die je bij een renovatie van de badkamer hebt, is het vernieuwen van de douche. Door bijvoorbeeld voor een andere doucheset te kiezen, krijgt de badkamer een hele nieuwe uitstraling! Ook de wastafelkraan zou je kunnen vernieuwen. Kies je opnieuw voor een zilveren kraan, of ga je voor een hip zwart alternatief? Zwart is momenteel een van de populairste kleuren voor in de badkamer. Nadeel van zwart is wel, dat je snel te maken kan krijgen met kalkaanslag op het sanitair.

Naast de mogelijkheid om slechts de douche en kraan te vervangen, kun je ook voor een uitgebreidere renovatie kiezen. Vervang de douchebak bijvoorbeeld voor een fraaie inloopdouche! Met een inloopdouche zit je niet langer vast aan het formaat van de douchebak.

Nieuwe tegels op de wanden van de badkamer

Niet alleen heb je de mogelijkheid om de douche te vervangen voor een inloopdouche. Je zou dit ook kunnen combineren met het vervangen van het tegelwerk. Bij de overstap van een douchebak naar een inloopdouche zal een deel van de vloer immers opnieuw betegeld moeten worden. Daarbij kun je bij een inloopdouche voor een glazen wand kiezen, maar ook voor een muurtje met een nis. Zo’n muurtje wil je het liefst in dezelfde kleur betegelen als de rest van je wanden. Een goede reden om direct alle wandtegels te vernieuwen!

Meer berichten