Achterhoekse Rabobanken versterken lokale samenleving met 1,2 miljoen

Regio - Rabobank Graafschap en Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hebben in 2020 via het Coöperatief Dividend 1.196.515 euro geïnvesteerd in de Achterhoek. Zo kreeg Achterhoek in Beweging een mooi bedrag om te investeren in een gezonde leefstijl in de Achterhoek. 

“2020 was een bewogen jaar. Covid-19 domineerde de samenleving, onze klanten en de bank”, zegt een woordvoerder. “De coronacrisis zorgde voor een extra behoefte aan steun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen, maar ook voor gezinnen en kwetsbare doelgroepen. Rabobank heeft deze ondersteuning geboden en liet dit zien door het hele land.”

Zo initieerden de Rabobanken uit Twente en de Achterhoek een tulpenactie. Er werden in de regio 2.200 bossen tulpen aangeboden aan mensen die wel een hart onder de riem konden gebruiken in deze moeilijke tijd.

Een club is meer dan een club

Maar er was meer in 2020: met Rabo ClubSupport ondersteunde de bank ook het afgelopen jaar het Nederlandse verenigingsleven. Er werd landelijk voor bijna 15 miljoen euro geïnvesteerd in clubs en verenigingen om ze sterker en toekomstbestendiger te maken. Juist ook in deze tijd is deze impuls gewenst. In de Achterhoek werd er 600.000 euro geïnvesteerd waarbij FC Dinxperlo de winnaar was van de campagne bij Rabobank Graafschap. Zij gaan het bedrag gebruiken voor het vervangen van het kunstgras. Bij Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kreeg A.Z.S.V. uit Aalten de meeste stemmen. Zij gebruiken hun bijdrage voor het maken van een overkapping op het terras. Beide clubs kregen 2.500 euro.

Duurzame initiatieven

Ondanks dat ondernemers voor enorme uitdagingen kwamen te staan in 2020 zijn er ook verschillende mooie en innovatieve initiatieven gestart. Er vonden mooie ontwikkelingen plaats op het gebied van duurzaam ondernemen. “We moedigden ondernemers aan om hun vastgoed te verduurzamen en installatie van zonnepanelen te overwegen. Door het kosteloos en vrijblijvend aanbieden van een eerste advies van Stichting Energieke Regio hielpen we in de Achterhoek 64 bedrijven en maatschappelijke organisaties hiermee.”

Coöperatief Convenant voor Nederland

Dit jaar slaat Rabobank de handen ineen met haar leden, klanten, medewerkers en verschillende stakeholders voor een duurzamer Nederland. Dit doet de bank met het Coöperatief Convenant voor Nederland. “Met dit convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor het land en het versterken van de verschillende regio’s, zeker in en na de tijd van de coronacrisis. Het Coöperatief
Convenant voor Nederland is een programma van de lokale banken van Rabobank. De bank presenteert het convenant in de lente van dit jaar aan het nieuwe kabinet.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden