Uitbreiding telefonisch spreekuur ‘Ervaar het OV’

<p>OV-ambassadeur telefonisch spreekuur.</p>

OV-ambassadeur telefonisch spreekuur.

(Foto: )

Doetinchem - 55-plussers die regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer, kunnen het telefonisch spreekuur raadplegen via 038-3037010.

OV-ambassadeurs geven antwoord op vragen over het gebruik van het OV. 

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook 55+, uitleg over reizen met trein en bus.

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Met vragen over het gebruik van het OV kan men wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur. 

Vragen die aan bod kunnen komen, zijn: hoe vraag je een OV-chipkaart aan, hoe werk de 40 procent korting voor samen reizen? Hoe zit het met de coronamaatregelen in het OV? Hoe zit het met de verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt?

Het telefonisch spreekuur is maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden