Werkbezoek PvdA-Tweede kamerlid aan Doetinchem

Doetinchem -  Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) gaat zaterdag 20 februari samen met kandidaat kamerlid Charlotte Brand (PvdA) op werkbezoek in Doetinchem.

Gijs van Dijk: ‘Goed werk is de basis van een goed leven. Het is plezier hebben met je collega’s. De Mini Manna en Zorgboerderij Slangenburg in Doetinchem zijn geweldige sociale initiatieven. Ze bieden veel mensen een inkomen, zelfstandigheid en toekomst. Juist tijdens de coronacrisis moeten we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij.’

Ze gaan langs bij de Stichting Mini Manna. Deze sociale hulpwinkel biedt ook zinvolle daginvulling voor mensen met een (arbeids-)beperking, zodat iedereen mee kan doen. Ook gaan ze naar een Landgoed Slangenburg. In deze prachtige omgeving biedt de zorgboerderij Slangenburg persoonlijke ondersteuning gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De dagbesteding bestaat uit het werken voor Staatsbosbeheer, de Rijksgebouwendienst, de Sint Willibrords-abdij.

Gijs en Charlotte gaan ook in gesprek met Gabi Hunter, voorzitster van de Ondernemingsvereniging Doetinchem. Gabi is zelf ook ondernemer en gaat in gesprek over de gevolgen van corona voor de MKB bedrijven in Doetinchem.

Zaterdag wordt ook de Stichting Jongeren Opvang Doetinchem bezocht. De SJOD biedt dak- en thuisloze jongeren een veilige woonomgeving, en helpt hen om weer te starten met een opleiding of baan. Gijs en Charlotte horen van de jongeren wat de Tweede Kamer kan doen om hen daarbij te helpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden