Foto:
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Allemaal gewonnen

Verwarrende berichten de laatste tijd, en dan bedoel ik niet de coronamaatregelen, maar het geroep ertegen. Nederland blijkt net als bij voetbal te beschikken over miljoenen experts op het gebied van pandemiebestrijding.

In de krant lees ik een vette kop van de hoogste baas van het ziekenhuis uit Arnhem, die vindt dat het prikken een fiasco is, omdat bepaalde mensen wel en anderen niet geprikt zijn. Dat het in de meeste gevallen gaat om vaccin dat over is en anders weggegooid moet worden, onder meer omdat mensen niet komen opdagen, blijkt pas aan het eind in kleine letters.

‘De vaatchirurgie gaat weg uit Doetinchem’ omdat Winterswijk voor Enschede kiest, lees ik in grote koppen. Mensen rond Winterswijk krijgen het verwijt dat men het Slingeland tot een nevenvestiging van Arnhem maakt en het voortbestaan van de gezondheidszorg in de regio in gevaar brengt. Grote woorden, als we nu lezen dat de woordvoerster van het Slingeland meldt dat de vaatchirurgie ook zonder SKB toekomstbestendig is en zelfs groter zal worden dan ooit.

Bij de soap over de benzinepomp aan de Oostelijke Randweg leek alles in kannen en kruiken tot GroenLinks en D66 een draai maakten omdat men onder de indruk was van de vele handtekeningen van natuurbeschermers. Ook ik ben net als de meeste mensen voor de natuur. Ik begrijp jongelui die voor deze studierichting kiezen. Als ik Vollenbroek en volgers mag geloven, komt er per week minder (lesstof over de) natuur door stikstof, milieuverontreiniging, koeien en benzinepompen. Straks heeft een beetje handige student genoeg aan drie bladzijden voor de afstudeerscriptie.

Inwoners die voor de natuur opkomen rond de Zumpe valt niets te verwijten, wel het deel van de gemeenteraad dat het belang van de ‘natuur in de nabijheid’ plaatst boven het welzijn van inwoners die pal naast en tegenover het tankstation wonen.

Wenting heeft de rechtszaak gewonnen. De tegenstemmers in de raad gebruikten ondeugdelijke argumenten, aldus de Raad van State. U zult deze week van bijna alle politici horen dat ze gewonnen hebben. Goed gaon!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden