<p>Mira Oberink.</p>

Mira Oberink.

(Foto: Jeroen Garritsen)

Toekomst in de zorg: werken en leren!

Doetinchem - De Ontdekdezorg week – die deze week loopt tot en met zaterdag – staat in het teken van zij-instromers en herintreders. 

Het Graafschap College en Markenheem bieden de opleiding Gepersonaliseerd Praktijkgericht Leren, ook wel de zij-instroomgroep genoemd.

Doel: een Verzorgende IG diploma. IG staat voor individuele gezondheidszorg. 

Mira en Esmee hebben een andere achtergrond, maar kiezen er beiden voor om als zij-instromers een opleiding te volgen als Verzorgende IG. Markenheem biedt hen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. 

Mira Obelink is gestart met de opleiding Verzorgende IG. Zij werkte al een tijd als vrijwilliger bij Markenheem. “Al vrij snel merkte ik dat het werken in de zorg bij me past. Het is heerlijk om er voor de bewoners te zijn. Helpen daar waar het nodig is. Het voelde alsof ik, bij Markenheem, in een warm bad terecht was gekomen.’

Mira nam contact op met Frans Mol (Adviseur Leren & Ontwikkelen) en zo is het in een stroomversnelling geraakt. Begin februari is zij gestart bij woonzorgcentrum Schavenweide in Doetinchem. 

Stadscafé Simons

Esmee Liebrand is als zorggezel van Stadscafé Simons uit Doetinchem in aanraking gekomen met de zorg. Een mooi initiatief waarbij horecamedewerkers tijdens coronatijd de zorgmedewerkers ondersteunen. Ze is zich gaan verdiepen of er een toekomst in de zorg mogelijk was en zo is zij in aanraking gekomen met de opleiding Verzorgende IG. Deze kans heeft ze met beide handen aangepakt. 

De belangrijkste reden? “Ik wilde altijd al iets doen om mensen te helpen alleen wist ik nog niet precies wat. De waardering en de dankbaarheid maakt dat dit werk fijn is om te doen en dat je voor iemand een verschil kunt maken.’’

Inmiddels is Esmee gestart bij woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo.

www.werkenbijmarkenheem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden