<p>Vlnr: Tim Tenten, Linda Maatman en Dennis Tenten.</p>

Vlnr: Tim Tenten, Linda Maatman en Dennis Tenten.

(Foto: foto Roel Kleinpenning)

Tennisclub blij met samenwerking

Doetinchem - De samenwerking met Sport- & Familieclub Kei-Fit heeft ervoor gezorgd dat leden van Lawn Tennis Club (LTC) De Vijverberg geen tennisstop meer hebben vanwege het weer. “Sinds die samenwerking kan er het hele jaar door getennist worden.”

door Hans Hissink

Leden van LTC De Vijverberg in Doetinchem tennissen al ruim 85 jaar op gravel. Nadeel van deze ondergrond is dat met slecht weer en vorst geen gebruik gemaakt kan worden van de banen.

Dennis en Tim Tenten ontfermen zich bij de oudste Doetinchemse tennisverenging over de tennislessen en geven daarnaast technisch advies. “Vroeger was er nog een tennishal in Doetinchem, die is jammer genoeg verdwenen. De club heeft ons daarom eind vorig jaar benaderd of wij op korte termijn nog iets konden organiseren voor de leden zodat zij in de winter gewoon door konden tennissen. Dat hebben we toen vrij ad-hoc geregeld. In eerste instantie met een winteraanbod. Echter wel met de bedoeling om daarna een jaarprogramma aan te bieden met een stukje continuïteit en kwaliteit dat het tennissen bij slecht weer en in de winter altijd door kan gaan,” legt Tim Tenten uit.

Blij met samenwerking

Linda Maatman, voorzitter van LTC De Vijverberg, is blij met de samenwerking. “Enorm voordeel is dat wij kunnen uitwijken naar de tennishal in Gendringen. Belangrijkste daarbij is dat de tennislessen gewoon door kunnen gaan en de leden door kunnen tennissen. Het allerfijnste is de opvang van de leden door de trainers en de flexibiliteit die dat met zich meebrengt.”

Er is veel belangstelling voor de activiteiten die worden georganiseerd. “Wij zijn nu gas aan het geven. Vorige week zijn we begonnen met een nieuwe lescyclus. Daar is de laatste maanden promotie voor gemaakt waardoor er verschillende nieuwe leden zijn bijgekomen. Ik verwacht dat we voor deze zomer een hele mooie opbouw kunnen maken met de lessen,” volgens Tim.
Eén van de activiteiten is de vriendjesmaand. “Een nieuw intitiatief vanuit de tennisbond. Wij willen alle kinderen enthousiasmeren door hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen naar de tennisles. Dan is het aan ons om er een tennisfeestje van te maken. Misschien willen zij daarna wel verder met het tennissen.”
De activiteiten en de tennislessen vinden uiteraard volgens de richtlijnen en coronaproof plaats. “De oudere jeugd speelt met z’n vieren op een baan. De jongere jeugd mag met acht op een baan omdat je dan over de breedte van een tennisbaan tennist. Uiteindelijk kunnen we het allemaal op een goede en veilige manier inrichten,” volgens Tim Tenten.

Mensen die belangstelling hebben voor tennislessen of de ‘vriendjesmaand’ kunnen zich opgeven via de website van KEI-Fit.

kei-fit.nl/ltcdevijverberg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden