<p>Twee studenten overhandigen de attenties aan een medewerker van Schavenweide.</p>

Twee studenten overhandigen de attenties aan een medewerker van Schavenweide.

(Foto: Present Doetinchem)

Studenten leveren attenties af bij Schavenweide

Doetinchem - Twintig eerstejaars studenten van de opleiding Sociaal Werk aan het Graafschap College hebben op 31 maart leuke presentjes naar de bewoners van woonzorglocatie Schavenweide gebracht. Dit deden ze als trainee van Jong Present.

Jong Present is een traineeship waarbij jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen, mensen ontmoeten die ze anders niet zo snel zouden tegenkomen en de maatschappij kunnen ontdekken. De twintig jongeren worden begeleid door projectcoördinatoren van Present Doetinchem. Jong Present is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de rijksoverheid.

Verrijkende werkervaring

Present zet haar netwerk, werkwijze en expertise speciaal voor de studenten in om aan de slag te gaan voor en met kwetsbare mensen. Ze leren om te werken in teamverband en wat er allemaal komt kijken bij complexe hulptrajecten. Daarnaast krijgen ze niet alleen een breder beeld van de Nederlands samenleving maar ook van grote maatschappelijke vraagstukken.

Kennismaken en ontwikkelplan

In de komende weken gaan alle studenten actief kennismaken met het werk van Present. Zo hebben ze op 31 maart een gezamenlijke actie gehouden door leuke attenties te maken voor bewoners van Schavenweide en deze persoonlijk af te leveren bij het verzorgingshuis. Na de kennismakingsfase gaan alle studenten aan de slag met hun persoonlijk ontwikkelplan. Op basis van hun persoonlijke talenten en interesses werken ze vervolgens aan een praktijkopdracht. Present biedt hierbij ondersteuning en geeft de studenten de mogelijkheid om gerichte trainingen te volgen bij Present Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden