Groep voor broers en zussen van kinderen met autisme/ADHD

Doetinchem - Op 20 mei start GGNet Preventie met een brussengroep voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar in Doetinchem. Na de zomervakantie start er nog een nieuwe groep.

De brussengroep is bedoeld voor broers en zussen van kinderen met autisme en/of ADHD. Het is een plek waar de brussen ervaringen kunnen delen met leeftijdsgenoten en waarin aandacht is voor hun positie in het gezin.

Voor brussen valt het niet altijd mee om te begrijpen waarom er anders met hun broer of zus wordt omgegaan. En wat is Autisme of ADHD nu eigenlijk? Veel onduidelijkheden en vragen die tijdens de groep aan bod komen.

Tijdens de groep leren brussen hoe ze op een positieve manier aandacht kunnen vragen en wat zij kunnen doen als het even moeilijk gaat thuis.

De brussen komen zes keer bij elkaar op donderdagmiddag van 15:30-17:00 uur. Voorafgaand aan de start vindt een kennismakingsgesprek plaats met de brus, de ouder(s) en de begeleider(s) van de groep.

Op woensdag 12 mei starten GGNet Preventie en Iris in de Buurt met een KOPP doe- en praatgroep. De KOPP doe- en praatgroep voor 8-12 jaar is van 15.30-17.00 uur en zal plaatsvinden in Didam bij Stichting Welcom. De KOPP doe-en praatgroep voor 12-16 jaar is van 18.30 – 20.00 uur en zal plaatsvinden bij Iriszorg in Doetinchem. De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten.

In de KOPP-groep wordt op begrijpelijke wijze aandacht besteed aan thema’s als: ziekte van de ouder, gevoelens, geheimen, opkomen voor jezelf, enzovoort. In de groep wordt van alles gedaan, zoals: tekenen, schilderen, spelen en praten. Ouders worden bij de cursus betrokken door een ouderavond. Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich ook in lichamelijke ongemakken, zoals buikpijn of hoofdpijn, kan uiten. Sommige kinderen gaan zichzelf de schuld geven, of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen.

Voor meer informatie en/of aanmelding: 088-9331180 of preventie@ggnet.nl.

Meer berichten