Coördinator Vera Schakel -  de Ligt zet Evaline Demmink uit Doetinchem (rechts) in het zonnetje.
Coördinator Vera Schakel - de Ligt zet Evaline Demmink uit Doetinchem (rechts) in het zonnetje. (Foto: Home-Start / eigen foto)

Al 12,5 jaar Home-Start vrijwilliger

Doetinchem - Evaline Demmink uit Doetinchem en Nel Flipse en Ria Hulshof uit Oost Gelre, vieren hun 12,5 jarig jubileum als vrijwilliger bij Home-Start.

“Als vrijwilliger kun je de situatie niet veranderen, maar wel veel betekenen met een luisterend oor,” vertelt Evaline Demmink, vrijwilliger bij Home-Start.

Coördinator Nienke Wolsink van Yunio Home-Start noemt het bewonderenswaardig dat deze vrijwilligers zo’n hart van goud hebben voor gezinnen met jonge kinderen en prijst hun betrokkenheid bij Home-Start. “We zijn trots op deze jarenlange samenwerking met deze drie vrijwilligers, en we zijn blij dat zij al zoveel gezinnen hebben mogen helpen. Tijd om hen eens te in het zonnetje te zetten.”

Home-Start is een vrijwilligersproject met professionele ondersteuning door Yunio. Het is een wereldwijd opvoedondersteuningsprogramma dat zich in de Achterhoek richt op ouders van kinderen van 0 tot 14 jaar. Vrijwilligers bieden gezinnen een aantal uur of een dagdeel in de week ondersteuning. Het programma draagt bij aan een goede start voor kinderen, door ouders extra ondersteuning te bieden. Het doel is om rust en ruimte te creëren door de druk van de ketel te halen bij het gezin.

In het zonnetje

Vera Schakel - de Ligt, Home-Start coördinator voor omgeving Doetinchem, zet Evaline Demmink in het zonnetje met een prachtig boeket en een cadeaubon. “Het is fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen. Ik kan de situatie niet veranderen, maar ik kan wel helpen door te luisteren, of wat praktische tips te geven.” vertelt de jubilaris.

Voorbereidende cursus

In juni start er weer een cursus voor nieuwe vrijwilligers. Anders dan anders is ook deze cursus nu digitaal, met een fysieke terugkombijeenkomst wanneer het weer mag. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld, wel affiniteit met kinderen en opvoeding. De cursus wordt gegeven in drie sessies, in overleg met de cursisten. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator van Yunio.

Home-Start biedt periodiek ook interessante lezingen en bijeenkomsten aan de vrijwilligers. Bovendien leer je ook veel over jezelf, jouw sterke en zwakke kanten, jouw durf en onzekerheid. Kortom: een mooie uitdaging! Meer weten? Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger neem contact op met de coördinator van Home-Start Achterhoek: homestartachterhoek@yunio.nl of bel met Vera Schakel-De Ligt: 06-30630221.

Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg.

yunio.nl

Meer berichten