Seesing Flex nieuwe maatschappelijke Ster-partner Amphion

Doetinchem - Met ingang van 1 september verbindt uitzendbureau Seesing Flex zich als derde Maatschappelijke Ster-partner aan Amphion Cultuurbedrijf. 

Naast de Rabobank en Heilbron gaat Seesing Flex de intensieve samenwerking aan op het gebied van cultuur en duurzame inzetbaarheid.

Sabine ten Holder, directeur van Seesing Flex, ziet de samenwerking als een logische verbintenis. “Seesing Flex is een voorloper in de regio op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het bedrijf handelt vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op actieve deelname aan de maatschappij. Seesing Flex is er voor iedereen in de regio, net als Amphion Cultuurbedrijf.”

Ook als het gaat om leefbaarheid en werkgelegenheid ziet ten Holder het belang van dit partnerschap. “Seesing Flex steunt veel maatschappelijke initiatieven in de regio, van sport tot cultuur. Dit doen wij om de leefbaarheid in de Achterhoek positief te stimuleren, waardoor de regio een aanzuigende werking krijgt voor potentiële werknemers. De ondersteuning van zo’n grote, omvangrijke culturele organisatie als Amphion Cultuurbedrijf zal hier zeker aan bijdragen.”

Gedeelde visie op participatie

Charles Droste en Ester van de Haar delen sinds het begin van dit jaar de functie als directeur-bestuurder van Amphion Cultuurbedrijf. Droste: “Als Cultuurbedrijf willen wij mensen met elkaar verbinden. Als ze ergens weten hoe je dat moet doen, dan is het wel bij Seesing Flex. Met acht vestigingen, verdeeld over de Achterhoekse gemeenten, is Seesing Flex ook echt ‘thuis in de regio’. Bovendien staat participatie in de samenleving hoog op de agenda van Amphion. We willen zo veel mogelijk inwoners van de regio cultuur laten beleven, maken en delen. Het is daarom mooi dat we een maatschappelijke partner hebben gevonden die de visie deelt dat iedereen actief mee moet kunnen doen.”

Seesing Flex heeft getekend voor een driejarig contract met Amphion Cultuurbedrijf. De kleine theaterzaal op Hofstraat 159 zal met ingang van het nieuwe seizoen de Seesing Flex Zaal heten. Naast de drie Maatschappelijk Ster-partners wil Amphion nog de verbintenis aangaan met vijf maatschappelijke partners die het nut en de noodzaak van cultuur in de Achterhoek willen onderstrepen.

Meer berichten