Kerken van Protestantse Gemeente gaan weer open

DOETINCHEM - Vanaf Pinksteren gaan alle kerken van de Protestantse Gemeente Doetinchem weer open. Na vele maanden van het volgen van kerkdiensten via internet gaan de deuren van de kerken weer open voor het bijwonen van de zondagse kerkdiensten.
Het betreft de kerkgebouwen in de Slangenburg, in Wehl, het kerkelijk centrum De Wingerd en de Catharinakerk. Veel gemeenteleden zien er al maanden naar uit om elkaar weer te ontmoeten in een kerkdienst. Helaas is gemeentezang niet toegestaan en zijn er maximaal 30 kerkgangers welkom.
Uiteraard houdt de kerk zich aan de regels van het RIVM: vooraf reserveren, bij binnenkomst een gezondheidscheck, handen ontsmetten, een mondkapje bij binnenkomst en begeleiding naar een zitplaats.
Bij mooi weer is het mogelijk elkaar na de dienst buiten het kerkgebouw te ontmoeten onder het genot van koffie/thee, uiteraard op gepaste afstand.
De openstelling van kerkgebouwen buiten de zondagse vieringen wordt uitgesteld tot na de volgende versoepelingen van de overheid.
Alle kerkdiensten begint om 10.00 uur. Voor aanmelding en verdere informatie zie www.pg-doetinchem.nl.

Meer berichten