Walk to Fight Cancer 2021 - Nederland zet zich al wandelend in voor kankeronderzoek.

Doetinchem - Op zaterdag 10 juli organiseren diverse betrokken en enthousiaste vrijwilligers voor Stichting Fight cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Zo wordt ook in Doetinchem op 10 juli een Walk georganiseerd langs de mooiste plekjes. 

Walk to Fight Cancer is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen.

In 2020 is er tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op 10 locaties coronaproof gewandeld en werd er binnen 6 weken ruim 90.000  euro opgehaald. Dit jaar wordt er op 10 juli hopelijk weer op een veilige en verantwoorde manier gewandeld met een leuke activiteit op de route. 

Inmiddels zijn er al 11 steden en dorpen aangehaakt en andere geïnteresseerde locaties kunnen zich nog bij Fight cancer melden. De te wandelen afstanden zijn 12,5 of 25 kilometer en gaan dwars door de natuur rondom de deelnemende steden en dorpen. Een intieme wandeling met maximaal 250 deelnemers per locatie, die in kleine groepjes van start gaan.

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden, bekenden en familieleden met als doel geld ophalen voor baanbrekende kankeronderzoeken, die door Fight cancer worden geselecteerd. Zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren.

www.walktofightcancer.nl 

Meer berichten