Oudheidkundige Vereniging Wehl omarmt immaterieel erfgoed: midwinterhoorn

Wehl - De Oudheidkundige Vereniging Wehl blijft, ondanks dat in deze coronatijd veel van hun activiteiten niet doorgaan, aan de weg timmeren. Onlangs werd een nieuw boekje met een prachtige wandeling langs monumenten in het dorp Wehl gelanceerd.

Nu heeft de vereniging ook immaterieel erfgoed omarmt. Op initiatief van plaatsgenoot Ab Berendsen is een werkgroep Midwinterhoorn opgericht.

Dit betekent dat blazers in Wehl worden oproepen zich aan te sluiten bij de werkgroep. Om samen te oefenen en zich verder te bekwamen en in de Adventsperiode diverse activiteiten in ons dorp, en wie weet daarbuiten, op te luisteren met de traditionele midwinterhoorn klanken.

“U hebt geen hoorn en/of u wilt toch leren blazen. Ook dat kan. In september start er bij voldoende belangstelling een cursus Midwinterhoorn bouwen. U bouwt onder leiding van ervaren bouwers uw eigen midwinterhoorn er leert er aansluitend, als u lid wordt van de vereniging, onder bekwame leiding blazen. Belangstelling? Meldt u dan via onderstaand mail adres voor verdere informatie.”

Ab Berendsen: abberendsen@planet.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden