<p>Stadsmuseum.</p>

Stadsmuseum.

(Foto: PR)

Warm welkom voor bezoekers Stadsmuseum Doetinchem vanaf 9 juni

Doetinchem - Woensdag 9 juni gaat het Stadsmuseum Doetinchem weer open na een half haar lang gesloten te zijn geweest in verband met de lockdown. En dat is reden tot feest. 

Hoe blij de musea in de Achterhoek zijn om weer publiek te mogen ontvangen, blijkt uit een gezamenlijke openingsactie. De bezoekers krijgen een notitieboekje cadeau met daarin een full colour overzicht van de mooiste museumstukken van de Achterhoekse musea. “De eerste museumbezoekers krijgen een gratis notieboekje dat we speciaal hebben laten maken om de bezoekers extra warm welkom te heten” vertelt Meike Prollius, projectcoördinator ‘Musea in de Achterhoek’ bij Achterhoek Toerisme. 

Het notitieboekje is ontwikkeld vanuit de campagne Musea in de Achterhoek, een marketingcampagne die in 2015 op initiatief van een aantal grote Achterhoekse musea en Stichting Achterhoek Toerisme is gestart. Het gratis notieboekje is bij de aangesloten musea, vanaf 9 juni gratis te verkrijgen (zolang de voorraad strekt).

Niet stilgezeten

Het Stadsmuseum heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Een nieuwe tentoonstelling die binnenkort geopend wordt én de huidige tentoonstelling die verlengd is tot 1 augustus: 75 jaar Vrijheid in de Kunst. Een bijzonder samengestelde kunsttentoonstelling over het thema Vrijheid in de afgelopen 75 jaar tot en met nu. Én wat een toepasselijk thema in deze tijden. 

Meer dan 90 werken van landelijke (en regionale) kunstenaars als Armando, Karel Appel, Henk Peeters, Anton Heyboer en vele anderen zijn te zien in de tentoonstellingszalen van het museum. In deze grensoverschrijdende tentoonstelling zijn ook werken van Duitse kunstenaars te zien als Otto- & Eva Pankok.

Leerlingen van Rietveldlyceum

Leerlingen van het Rietveldlyceum hebben het afgelopen jaar in het kader van 75 jaar Vrijheid creatieve werken gemaakt rondom dit thema. Deze bloemlezing van inspirerende werken van deze jonge generatie is een mooie aanvulling op de tentoonstelling en zijn ook te zien in het museum.

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.
Online reserveren kan via de website.

www.stadsmuseumdoetinchem.nl/bezoekersinformatie/reserveren 

Meer berichten