<p>Amelie uit Itali&euml; zoekt een gastgezin.</p>

Amelie uit Italië zoekt een gastgezin.

(Foto: )

Amelie uit Italia zoekt een gastgezin

Doetinchem - Amelie uit Italië zoekt een warm thuis in omgeving Doetinchem.

Tientallen scholieren van over de hele wereld maken eind augustus hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaanse Amelie.

Voor haar is Travel Active op zoek naar een gastgezin die deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden.

De 17-jarige Amelie uit Italië is een sociaal, ruimdenkend en volwassen meid met een liefde voor kunst. Zij komt volledig tot rust wanneer zij schildert, tekent, fotografeert of iets maakt. Daarnaast heeft Amelie een echte talenknobbel. Naast Italiaans en Engels spreekt ze ook Frans, een beetje Duits en Spaans. Ook heeft ze al enkele korte uitwisselingen gedaan naar onder andere Malta en kan ze niet wachten tot haar avontuur in Nederland begint.

“Tijdens mijn uitwisseling wil ik de Nederlandse taal leren, de cultuur ontdekken en een deel uit maken van een nieuwe familie, jullie familie!”

Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert men ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt.

Hoe werkt een uitwisseling? Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat).

Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Informatie: highschoolholland@travelactive.org, of bel 085-2224810.

www.travelactive.nl/high-school-holland

Meer berichten