<p>Maria Driessen doceert.</p>

Maria Driessen doceert.

(Foto: PR)

Rondleidingen door kunsthistorica in Stadsmuseum

Doetinchem - Kunsthistorica en tentoonstellingsmaker van de grensoverschrijdende tentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid in de kunst’ Maria Driessen geeft zondag 13 juni en zondag 27 juni rondleidingen in het Stadsmuseum Doetinchem.

Een bijzonder samengestelde kunsttentoonstelling over het thema Vrijheid in de afgelopen 75 jaar tot en met nu, een toepasselijk thema in deze tijden. Meer dan 90 werken van landelijke (en regionale) kunstenaars als Armando, Karel Appel, Henk Peeters, Anton Heyboer en vele anderen zijn te zien in de tentoonstellingszalen van het museum. 

In deze grensoverschrijdende tentoonstelling zijn ook werken van Duitse kunstenaars te zien als Otto- & Eva Pankok. Maria Driessen vertelt alles over de achtergronden van de kunstenaars, hun levensverhalen en hoe het thema Vrijheid (onvrijheid) hen geïnspireerd heeft tot het maken van kunst.

Maria Driessen

Maria heeft geschiedenis en kunstgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen. Haar specialisatie is moderne en hedendaagse kunst. Daarnaast beschikt zij over veel onderwijservaring. Leidend bij het ontwikkelen van het concept voor deze tentoonstelling is het begrip vrijheid en het belang van vrijheid. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de vrijheid van velen beknot. Na het einde van de oorlog is er een groot verlangen naar vrijheid en verandering. De tentoonstelling toont in een beknopt overzicht een aantal exponenten van de vernieuwing die werd nagestreefd in Nederland en Duitsland. In beide landen zijn parallelle ontwikkelingen waar te nemen.

Reserveren

De rondleidingen vinden plaats op zondag 13 en zondag 27 juni.  De tijden zijn 13.15 uur tot 14.00 uur, van 14.15 uur tot 15.00 uur en van 15.15 uur tot 16.00 uur. Er geldt een maximum aantal personen per rondleiding. Vol is vol. Reserveren vooraf is derhalve wenselijk via info@stadsmuseumdoetinchem.nl.

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 

www.stadsmuseumdoetinchem.nl/bezoekersinformatie/reserveren 

Meer berichten