Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!

Doetinchem - Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff, die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze is iets gaan doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland

De inloophuizen zijn cruciaal voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale zorg. Inloophuizen zijn er ook voor hun partners, kinderen, familie, mantelzorgers en nabestaanden, kortom de naasten. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen, voor een luisterend oor en om informatie te vinden. Er zijn ondersteunende activiteiten die helpend kunnen zijn bij verwerking, maar ook ontspannend, juist even niet met de ziekte bezig zijn. Er is van alles mogelijk zowel individueel als in groepsverband.

Veel mensen weten niet van het bestaan van deze huizen. Ontzettend zonde, want ze kunnen écht het verschil maken voor mensen die getroffen zijn door kanker en hun omgeving. Evelien wil deze hulp meer bekendheid geven.

Ontvangst in Doetinchem

Evelien is 25 mei in Zwolle gestart en fietst eind juni voor de tweede keer de provinciegrens in Gelderland over. Op maandag de 28e juni fietst ze van Nijmegen via Zevenaar, naar het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem.

Evelien wordt tussen 15.30 en 16.00 uur in Doetinchem verwacht en wordt daar op feestelijke wijze verwelkomt. Burgemeester Mark Boumans wil hiervoor een plekje in zijn agenda vrijhouden, evenals Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van VV De Graafschap.

Een aantal vrijwilligers van Inloophuis Oude IJssel fietst haar een eindje tegemoet. Bij dit groepje zal ook de Doetinchemse toptennister Richel Hogenkamp aansluiten, tenzij zij op die dag op Wimbledon speelt.

Meer informatie over deze bijzondere fietstocht:

https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden