Stadswandeling Stichting Doetinchem Herdenkt

DOETINCHEM – Vanwege versoepelde coronamaatregelen houdt Stichting Doetinchem Herdenkt weer voor het eerst sinds lange tijd een stadswandeling. Dat gebeurt op zondagmorgen 27 juni.

De wandeling die de Tweede Wereldoorlog als onderwerp heeft, begint om 10.00 uur bij de ingang van de Catharinakerk. Vervolgens voert de tocht onder leiding van een gids via Hamburgerstraat, Raadhuissstraat, Tenkinkstraat, Plantsoenstraat en Heezenstraat. In die straten is er bij panden en locaties aan de hand van foto’s aandacht voor de bombardementen, de bevrijding, de overval op het distributiekantoor, de onteigening van joodse panden, de noodlottige evacuatie van het Algemeen Ziekenhuis, het politiebureau en het verzet.

Het maximaal toegestane aantal deelnemers is vanwege de nog geldende coronamaatregelen acht volwassenen. Deelname voor hen bedraagt 4,50 euro per persoon. Voor jeugd tot en met 15 jaar is dat gratis.

Opgave via inschrijfformulier op doetinchemherdenkt.nl/activiteiten/stadswandelingen

Ook de expositie van oorlogsfoto´s van Jan Massink en werkstukken van leerlingen van het Rietveld Lyceum in De Kruisberg is de komende tijd weer geopend. Onder andere op zondag 20 juni en 4 juli van 12.30 tot 16.30 uur. De openingen staan vermeld op www.doetinchemherdenkt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden