Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Column Ben Beijer: Ramblas

Zaterdag 26 augustus vindt in Doetinchem de eerste editie van het Oude IJssel Concert plaats. Ik verheug me daar erg op.

Dat de weg twee dagen afgesloten is lijkt me geen probleem. Omdat het concert plaatsvindt vanaf een oud zeilschip vraagt de organisatie ons met een bootje te komen. Wij hadden nog een opblaasgeval liggen, maar die bleek zo lek als een mandje. Ik ga dus lekker naar de kade en de C. Missetstraat, om daarna te genieten van DJ- Turne en Danhah die vanaf de Walmolen draaien nu die nog niet is afgegraven zoals sommige brokkenmakers dat willen.

Ook vóór de aanslag in Barcelona vond ik het al een slecht idee de Missetstraat tijdelijk om te dopen tot ‘ Ramblas’. Er is geen enkele reden voor ijdeltuiterij. Die straat ligt overigens niet aan het water . We gaan het Simonsplein ook niet omdopen tot Plaça Reial, en de rivier tot Besòs. De Oude IJssel en Missetstraat kun je bij evenementen prima onder eigen naam gebruiken. Als het concert en de activiteiten een succes worden, hetgeen ik hoop, is het misschien wel handig dat mensen volgende keren weten waar ze moeten zijn. De Oude IJssel, de prachtige Walmolen en die groene taluds aan de Missetstraat kunnen een begrip worden in de regio.

Mijn vader zei vroeger tegen ons, dat we bijzonder genoeg waren om gewoon te kunnen doen. Hij gaf zelf het voorbeeld. Toen hij vanwege z’n werk vaker logeerde in hetzelfde hotel zei de eigenaar van het eenvoudige onderkomen vol trots tegen hem; als u ontbijt op bed wilt kan dat natuurlijk . Mijn vaders antwoord was, ik hou niet van gekkigheid . Als ik ontbijt op bed wil ga ik wel in de keuken slapen.

Ook Doetinchem is bijzonder genoeg om gewoon te doen.

Goed gaon.

Meer berichten