Logo doetinchemsvizier.nl


Erik Hetterscheid koning De Eendracht Wehl

WEHL - Op zaterdag 26 augustus was het Erik Hetterscheid die met het 314e schot de vogel van schutterij De Eendracht naar beneden schoot.

Op zaterdagmorgen was het schuttersfeest begonnen met de traditionele schuttersviering in de Sint Martinus Kerk waar de viering in het geheel door de leden verzorgd werd. Tijdens de aansluitende koffietafel in zaal van Uhm werd in bijzijn van burgemeester Mark Boumans en wethouder Maureen Sluiter, 7 jubilarissen gehuldigd. Jara van Koert en Renske Woltering voor 12,5 jaar lidmaatschap. Femke Vriezen, Ellen Klaassen en Wilfried Menting werden gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap en voor het 40 jarig lidmaatschap werden Louis van Rienen en Henk Woltering gehuldigd. Uit handen van burgemeester Mark Boumans kregen de jubilarissen de medaille opgespeld.

’s-Middags gingen schutters onder een stralende zon de strijd aan om het koningschap. Na een zeer spannende strijd mocht Erik Hetterscheid zich na het 314e schot koning van de Eendracht noemen. Het is voor Erik de tweede keer in successie dat hij koning van schutterij De Eendracht geworden is. Exact 30 jaar geleden werd hij voor het eerst koning. Ook bij het jeugdkoningschieten was het een spannende strijd. Uiteindelijk was het Ashley Driessen, die na het 182ste schot, het komende jaar de titel jeugdkoningin van De Eendracht mag dragen. Bij het traditionele vogelknuppelen wist Jolanda Hesseling beslag te leggen op de titel vogelknuppelkoningin.

Zaterdagavond was de koningsoverdracht bij zorgcentrum Oldershove, waar voor de nieuwe koningsparen een mooie korpsshow ten uitvoer werd gebracht.

Op de foto: Koningspaar Erik Hetterscheid en Simone Hagedoorn en Jeugdkoningspaar Ashley Driessen met haar broer Fabian Driessen

Uitslag Koningschieten

Koning: Erik Hetterscheid

Linker vleugel: Jaqueline Woltering

Rechter vleugel: Marc van Aalst

Kop: Niels Menting

Staart: Koen Klaassen

Uitslag Jeugkoningschieten

Koningin: Ashley Driessen

Linker vleugel: Thijs Menting

Rechter vleugel: Fabian Driessen

Kop: Marijn Hetterscheid

Staart: Robbe Evers

Uitslag vogelknuppelen

Knuppelkoningin: Jolanda Hesseling

Linker vleugel: Jolanda Hesseling

Rechter vleugel: Ingrid Meijer

Kop: Kim Raayman

Staart: Ineke Rutten

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox