Logo doetinchemsvizier.nl


Rolls Royce.
Rolls Royce. (Foto: PR)

Vooroorlogse Rolls Royces naar Slangenburg

DOETINCHEM - Van maandag 11 september tot vrijdag 15 september 2017 organiseert de 20 Ghost Club, de oudste Rolls Royce club ter wereld, voor haar leden een toeristische tocht door Salland en de Achterhoek. De 20 Ghost Club is opgericht op 26 mei 1949 en alleen toegankelijk voor eigenaren van vooroorlogse Rolls Royces. Inmiddels heeft zij gemotiveerde en enthousiaste leden over de hele wereld. De club is gevestigd in London.
Met de tocht door Salland en de Achterhoek willen wij een internationale groep van deelnemers laten proeven van de cultuur en de natuur van dit deel van Nederland. De welvarende historie van de Hanzesteden langs de IJssel is bijna op iedere straathoek te proeven. Van de oude steden Doesburg, Zutphen en Deventer tot de imposante buitens en kastelen. Met deze tocht willen een voor buitenlanders veelal onbekende deel van Nederland in de spotlight plaatsen.
Om dit gebied goed te presenteren maken we een mix van het rijden over landelijke en bosrijke wegen, het bezoeken van aansprekende landgoederen en kastelen en het genieten van de lokale gastvrijheid. We willen dit larderen met culinaire uitdagingen en ontspannen lunch- en koffiestops. De veelal bereisde deelnemers aan deze tocht zijn immer breed geïnteresseerd en vinden het een meerwaarde om open contact te hebben met de vele mensen die zij zullen ontmoeten tijdens dit evenement. Als tegenprestatie brengen zijn een museale collectie van 25 bijzondere Rolls Royces mee naar Salland en de Achterhoek.
Het thema van het evenement is met volle teugen genieten van dit deel van Nederland, dat ook wel wordt omschreven als 'the Dutch Cotswolds'. Het zal vooral ontspannen zijn, waarbij de deelnemers in alle rust en vrijheid kunnen genieten van het rijden met hun bijzonder auto, maar ook de tijd hebben om steden als Deventer, Zutphen en Doesburg te bezoeken en te ontdekken. Dinsdagmiddag zijn we in Deventer, woensdagochtend bij Havezathe Den Alerdinck en dondermiddag bij De Slangenburg in Doetinchem. De toertocht eindigt op donderdagavond bij Kasteel Engelenbrug te Brummen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox