Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Eigen kracht ( 2)

Dat Doetinchem van eigen kracht uit kan gaan is bewezen met het geslaagde Oude IJsselconcert. Wethouder Ingrid Lambregts stelde: “Bij de afslag aan de snelweg moet je al zien dat je de stad niet in kunt.” Jammer, want je kon de stad gelukkig prima in, dankzij vriendelijke verkeersregelaars, en goede omleidingsroutes. Best handig als de bezoeker van elders ziet dat men ook op koopzondag welkom is.

Hoewel? Ik las ergens dat ‘de kruideniers’ tegen de plannen zouden zijn. Het is niet sterk hard werkende ondernemers ‘kruidenier’ te noemen als zij een andere mening hebben. Het experiment had nu alleen betrekking op het doorgaande verkeer via de Missetstraat en Gaswal. Veel burgers verbazen zich, als ze lezen wat ze nog meer zouden willen. Wij hebben, dicht aan de Oude IJssel wonend overigens geen negatieve reactie gehoord. Wel de tip van gasten, om het publiek op de Bleek te laten plaatsnemen, maar daar was deze test niet voor nodig.

Zo krijg je de burgers achter je

Alle Lof voor…. de initiatiefnemers, zij hebben aangetoond dat het ‘tijdelijk afzetten’ van Gaswal en Missetstraat een optie kan zijn, zonder kostbare ingrepen aan de infrastructuur van de stad. Zó krijg je de burgers achter je. Geen dure luchtfietserij maar met beide benen op de grond, gebruik maken van de vele mogelijkheden die de stad biedt. Terug naar het feestje, want dat was het zaterdag. Naast knuffelbeer Brace zorgden regionale artiesten als Emma en Wies, Anne Bakker, Lizzy Ossevoort, en het Peter Beets trio voor een prima sfeertje. De zomerse Afterparty met dansende mensen aan de voet van de Walmolen, en DJ’ s en vuurwerkshow op het talud zorgde voor een feestelijke afsluiting van een in alle opzichten zonnige dag. Doetinchem heeft talentvolle organisatoren en artiesten genoeg om vaker een feestje aan de Oude IJssel te bouwen.

“Geet helemaal goed kommen”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden