Logo doetinchemsvizier.nl


Sportproeven in binnenstad Doetinchem

Doetinchem - Wie wil kennismaken met sport en bewegen is op zaterdag 9 september in de binnenstad op de juiste plek. Sportaanbod voor jong en oud wordt aangeboden tijdens de sportmarkt of op het podium op het Simonsplein.

De Nationale Sportweek wordt afgetrapt op 9 september met een sportmarkt in de binnenstad van Doetinchem. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er ruim 40 sportaanbieders aanwezig om te laten zien hoe breed en divers het sportaanbod is. Zowel jong en oud kan deelnemen en kennismaken met bijvoorbeeld petanque, turnen, scouting of atletiek. Alle sportaanbieders staan op 9 september verspreid over het Marktplein, de Hamburgerstraat en het Mark Tennantplantsoen. Daarnaast geven diverse sportaanbieders een optreden tijdens het podiumprogramma op het Simonsplein.


Podiumprogramma

12.00 uur ACC Anique
12.35 uur Tang Soo Do
12.50 uur Kei-Fit
13.15 uur Officiële opening Nationale Sportweek
13.25 uur Schermvereniging Surtout
13.45 uur Jazzdansschool Bertha Huls
14.15 uur Budo Sport Doetinchem
14.45 uur MBVO – Sportservice Doetinchem
15.00 uur INDans
15.20 uur Selfdefence4all
15.30 uur Afsluiting podiumprogramma


De activiteitenkaart

Voor bezoekers aan de sportmarkt is er een activiteitenkaart beschikbaar. Laat u uitdagen bij diverse sportaanbieders en laat uw score noteren. Gaat u de uitdaging aan met uw zoon of dochter? Alle kinderen ontvangen bij een ingevulde activiteitenkaart een goodiebag.

www.doetinchemsport.nl

Van 9 tot en met 17 september bruist het tijdens de Nationale Sportweek (NSW) van de sportactiviteiten in Gelderland. Scholen, gemeenten, verenigingen, buurtsportcoaches en andere sportieve deelnemers zetten zich ook dit jaar weer in om sportmogelijkheden onder de aandacht te brengen. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Vrijwel elke Gelderse gemeente organiseert een eigen Nationale Sportweek.

Aan de NSW is het thema ‘Ik neem je mee!’ verbonden. Het idee is dat enthousiaste sporters mensen die niet of weinig sporten meenemen naar de eigen sportclub. Zo komen inactieve mensen van de bank en zetten meer mensen zich als vrijwilliger in voor verenigingen. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen. De Gelderse Sport Federatie (GSF) organiseert een aantal acties zoals de verkiezing ‘Fitste juf en meester van Gelderland’ en ‘Inspiratiesessie open club’, om de vereniging open te stellen voor andere doelgroepen.

De Gelderse Sport Federatie en de provincie Gelderland grijpen de Nationale Sportweek aan om te laten zien hoe leuk sporten is voor alle doelgroepen. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd. Op de site van de Gelderse Sportfederatie staat het actuele programma.

www.geldersesportfederatie/sportweek

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox