Logo doetinchemsvizier.nl


Mark Fenneman gaat uit zijn dak.
Mark Fenneman gaat uit zijn dak. (Foto: PR)

Mark Fenneman nieuwe koning van Gaanderen

gaanderen - Mark Fenneman is de nieuwe koning van Gaanderen. Afgelopen maandag schoot hij tijdens de 123te editie van de Gaanderense Kermis de romp en staart eraf. Hij neemt het koningszilver over van Georg Rubenbauer. 

Dit jaar streden 159 schutters om de koningstitel. Na 351 schoten was het Mark die de vogel eraf schoot. Samen met zijn vrouw Linda Böcker zal hij de scepter zwaaien over Gaanderen en het dorp vertegenwoordigen tijdens diverse concoursen en andere officiële gelegenheden. 

Hiermee maakt Mark meteen een belofte waar. Tijdens het concours in Varselder van 2 september jl. zei hij uit gekheid: "Volgend jaar loop ik mee als koning." Zijn reactie op zijn kersverse koningsschap luidt dan ook: "Super, geweldig!'  

Joran Hoegen schoot al vroeg in de strijd de hals eraf en niet veel later viel de linkervleugel na een treffend schot van Willem van Kampe. De rechtervleugel ging naar Jimmy van Hinthem. De vader van Mark, Jan Fenneman, mocht de troostprijs in ontvangst nemen. Hij zou na Mark aan de beurt zijn.

Al met al was het een spannende strijd om het koningsschap. Het publiek leefde op het laatste moment met elk schot mee. Toen de vogel geschoten was, barste de euforie los en rende iedereen af op de kersverse koning.  

Het eerst schot werd gelost door burgermeester Mark Boumans, die samen met het voltallige college van B & W aanwezig was bij de openingsceremonie. Ook Pastoor Mossink en ds. Helma van Loon schoten mee in de strijd om het koningsschap. 

Knuppelkoningin
Kaylee Damen knuppelde de vogel eraf en mag zich één jaar knuppelkoningin van Gaanderen noemen.  De hals werd geknuppeld door Monique Rysavy. Brigitte Bruil knuppelde de linkervleugel eraf en de rechtervleugel was voor Manon Smulders. Joyce Leuverink gooide de staart eraf!

Gaanderen kent naast een nieuwe koning ook een nieuwe jeugdkoning. Milan Sprenkeler mag zich jeugdkoning van Gaanderen noemen. Samen met tientallen andere jongeren streed hij afgelopen zaterdag om de titel Jeugdkoning van Gaanderen.

De Gaanderense kermis werd dit jaar voor de 123ste keer georganiseerd door Schuttersgilde St. Martinus. De kermis was wederom een groot succes met onder meer optredens van Coverband NOAH, DJ Jari, Anderkovver en The Perfect Showband. De kermis werd dinsdagavond afgesloten met een optreden van Papa di Grazzi met in de pauze een optreden van Beatboxer B-Art

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox