Top-harpiste Lavinia Meijer voegt zich bij Doetinchemse dansgroep Sky Motion

doetinchem - Harpiste Lavinia Meijer bezocht donderdag schouwburg Amphion voor de kick-off van ‘Inner Worlds’: een binnen Europa vernieuwende 3D-vlieg voorstelling van verticale dansgroep Sky Motion. Lavinia vervult de hoofdrol in de voorstelling die op 6 juli 2018 in première gaat.

2018 is een jubileumjaar voor zowel straattheater Festival Buitengewoon als schouwburg Amphion met respectievelijk 25 en 50 jaar. In dat kader wordt er groots uitgepakt met bijzonder straattheater en de meerdaagse voorstelling ‘Inner Worlds’ in schouwburg Amphion. De choreografie van Inner Worlds is in handen van choreograaf Lex te Dorsthorst.

Naast haar uitvoering is Lavinia Meijer ook verantwoordelijk voor de muzikale compositie voor ‘Inner Worlds’. Zij werkt hierin samen met DJ en producent Darko Esser die hoogwaardige techno, house en elektro uitbrengt. Beiden hebben gemeen dat zij voor de Amerikaanse met diverse Oscars genomineerde componist Philip Glass hebben mogen optreden. Lavinia Meijer heeft daarnaast nog samengewerkt met Philip Glass om een aantal van zijn composities geschikt te maken voor de harp.

Het bedrijf Trekwerk uit Weesp is verantwoordelijk voor de technische innovatie die wordt toegepast op het 3D-vliegen. Trekwerk is onderdeel van de Show Canada Group en ontwikkelt, bouwt en installeert wereldwijd theater-systemen. Zij zijn onder andere betrokken bij de technologie voor Cirque du Soleil en de opening en slotceremonies van de Olympische spelen in Vancouver, London en Sochi.

De voorstelling ‘Inner Worlds’ zal op 4, 6, 7 en 8 juli 2018 voor het publiek te zien zijn in schouwburg Amphion in Doetinchem.

Meer berichten