Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Talent

In een krant las ik prima tips om het afgelopen weekend uit te gaan met op nummer één, de finale van Amphion Open. Ik sta helemaal achter dat advies. In een toegevoegd interview las ik echter dat een van de begeleiders de finale met zoveel talent moordende concurrentie noemt. Dat is misschien hoe sommige volwassen er tegen aan kijken, de meest jonge deelnemers zien dat gelukkig heel anders. Natuurlijk willen ze de finale winnen, maar ze gunnen elkaar ook het beste.

Allemaal genieten ze van de geweldige ervaring om op het hoofdpodium van de mooiste schouwburg van Nederland te staan. Daar krijgen ze de aandacht en support van de professionals van Amphion en het gulle applaus van een geweldig theaterpubliek. Beetje gespannen okay, maar zeker geen moordende concurrentie, ze ervaren dat optreden stuk voor stuk als een hoofdprijs.

Amphion Open is een van onze favoriete theaterprogramma’s. Niet alleen de finale maar ook de voorronden. (Jonge) talenten uit de regio laten zien wat ze in hun mars hebben en dat is ook voor het publiek elke keer weer een verrassend feestje. Zaterdagmorgen maakten wij bij een theater repetitie van Mooi Koor Man kennis met een zangtalent van amper negen jaar. Een meisje geboren en getogen in onze regio zong zo ontroerend mooi een Mexicaans lied dat de meeste mannen dachten dat zij Spaanstalig was opgegroeid. Onze jonge soliste acteerde en zong zo overtuigend dat sommigen tranen in de ogen kregen. Dat kan nog wat worden op het jubileumconcert 19 november in Amphion. Talent genoeg dus in onze Achterhoek. Het is aan begeleiders en publiek om jongeren de kans en het vertrouwen te geven zich met plezier verder te ontwikkelen. Amphion Open, in welke vorm dan ook is geen moordende concurrentiestrijd, maar leren en genieten van elkaars talent.

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden