Logo doetinchemsvizier.nl


V.l.n.r. directeur VHG Egbert Roozen overhandigt het certificaat aan Hans Kroekenstoel, werkveldleider Tuin & landschap. (foto: Mathijs Geltink)
V.l.n.r. directeur VHG Egbert Roozen overhandigt het certificaat aan Hans Kroekenstoel, werkveldleider Tuin & landschap. (foto: Mathijs Geltink)

AOC Oost, één van de vijf AOC’s Excellente school van Nederland

Doetinchem - Branchevereniging VHG heeft het Certificaat Excellente School uitgereikt aan AOC Oost mbo Tuin & landschap.

Een erkenning voor docenten en studenten, zij hebben namelijk in de afgelopen twee jaren de samenwerking met het bedrijfsleven in de regio nog nadrukkelijker opgezocht. Tijdens gastlessen van de ervaren mensen uit het bedrijfsleven leerden de studenten wat er in de beroepspraktijk speelt, wat zijn de actualiteiten en de innovaties. Als het gaat om zwemvijvers, daktuinen of natuurlijk spelen, dan zijn de medewerkers van bedrijven bij uitstek geschikt om hun kennis hierover aan onze studenten over te dragen. Gastlessen voor studenten is natuurlijk niet voldoende. Ook docenten moeten weten wat er in het werkveld gebeurt, wat de laatste ontwikkelingen zijn en wat stagebedrijven van onze studenten verwachten. Daarom heeft een aantal docenten stage gelopen bij verschillende groenbedrijven. Dit alles heeft eraan bijgedragen dat onderwijs en bedrijfsleven optimaal gebruik maakt van elkaars kennis.

“Bij AOC Oost gebeurt iets moois”, zei Egbert Roozen, directeur VHG, bij de overhandiging van het certificaat. “Er is hier een hele goede afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven over wat er nodig is in de beroepspraktijk en hoe dit een plek krijgt in de onderwijsprogramma’s.” AOC Oost is één van de vijf AOC’s in het land die zich Excellente School mogen noemen. Hans Kroekenstoel, werkveldleider Tuin & landschap, is erg blij met het certificaat. “Het certificaat is een erkenning voor het docententeam en de bedrijven uit de regio, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat we op een ongelofelijk goede manier hebben samengewerkt en blijven samenwerken.” Het is van groot belang dat er voldoende studenten met actuele kennis het groene bedrijfsleven ingaan. De VHG geeft aan dat er op dit moment bij de bedrijven erg veel vraag is naar personeel. Op dit moment kan AOC Oost niet aan die vraag voldoen. Het traject om Excellente School te worden is nu ook gestart op het vmbo, om daar de leerlingen enthousiast te maken voor dit prachtige groene beroep, zodat er voldoende studenten een opleiding in de groene ruimte kiezen en er voldoende uitstroom naar het bedrijfsleven is. Hans Kroekenstoel is ervan overtuigt dat het certificaat Excellente School daar bij helpt.

________________________________________________________________________

AOC Oost

AOC Oost verzorgt (Voorbereidend) Middelbaar Beroepsonderwijs voor natuur, voeding en leefomgeving op vestigingen in Almelo, Borculo, Doetinchem, Enschede en Twello. Het College van Bestuur en de Centrale Diensten zijn gevestigd in Lochem. AOC Oost heeft 550 medewerkers en ruim 5600 leerlingen en deelnemers.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Kijk voor meer informatie over dit certificaat op de website van de VHG. www.vhg.org onder het kopje ‘Actueel & Agenda’. http://www.vhg.org/actueel-agenda/nieuwsoverzicht/aoc-oost-mbo-almelo-is-een-excellente-school

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Chantal ter Steege, Communicatie Tuin & landschap AOC Oost, 06-12817581,
e-mail: ctsteege@aoc-oost.nl

Foto onderschrift:
Foto 1: V.l.n.r. directeur VHG Egbert Roozen overhandigt het certificaat aan Hans Kroekenstoel, werkveldleider Tuin & landschap. Fotograaf Mathijs Geltink.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox